Ny förare hos Caterham - för 2,7 miljoner

SPORTBLADET

Talang från Spanien sägs köra med Ericsson på Monza

Caterham lär byta förare igen. Efter Andre Lotterer verkar Roberto Merhi få chansen i ett lopp.
För närmare tre miljoner kronor
– Chanserna är mycket goda, säger spanjoren.

Marcus Ericssons F1-team behöver hjälp med ekonomin. Svensken säkrade sin finansiering redan inför säsongen och enligt uppgifter till Sportbladet är hans plats säkrad, däremot är det ännu inte klart vem hans framtida teamkollega blir. Den nya ledningen valde att låta Andre Lotterer få chansen på Spa, mot betalning, och allt talar för att det blir en liknande lösning på italienska Monza nästa vecka:
– Det är inte helt säkert att jag kör på Monza, men chanserna är mycket goda, det har bara att göra med om jag får superlicensen i tid, säger 23-årige Roberto Merhi som vunnit två lopp i Formel Renault 3,5 i år.

Miljondeal

Enligt Marca får stallet 300 000 euro (ungefär 2,7 miljoner) för att ge en förare chansen under en enda tävlingshelg. Den nya stallchefen Christijan Albers är fåordig i sina kommentarer:
– Jag vet naturligtvis åt vilket håll det pekar, men det kan jag inte avslöja. Prestationen ligger till grunden för vårt beslut, säger stallchefen till motorsporttotal.
Men för Kamui Kobayashi verkar F1-äventyret vara över efter ett halvår. Japanen har inte de sponsorer som krävs:
– Det finns en stor chans att han kommer tillbaka, men det finns också en stor chans att det är en annan förare, förklarar Albers.
Får Roberto Merhi chansen nästa helg är han den fjärde föraren som kör för Caterham i år.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1