Sandviken: ”Siktar på final nästa helg”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: TT
Stefan Erixon om banderollen: ”Hehe. Den var kanske lite tveksam”

SPORTBLADET

Sandviken var nere för räkning.

Men 0-2 i matcher har nu blivit helt jämnt, efter ännu en storseger mot Hammarby.

– Vi tog oss till semifinal utan att behöva vara på den nivå som krävs. Men nu är vi inte rostiga längre. Vi siktar på att spela final nästa helg, säger tränaren Stefan Söderholm.

Saik hade lekstuga mot Hammarby.
Foto: Bildbyrån
Saik hade lekstuga mot Hammarby.

Hammarby vann den första semifinalen med 4-3 och skaffade sig en 2-0-ledning i matchserien genom att besegra Sandviken med 10-8, efter ett kittlande nervdrama som krävde både förlängning och straffar.

Men Sandviken var inte redo att ge sig så snabbt i kampen om SM-final-platsen.

Efter två kniven mot strupen-segrar (7-2 och kvällens 7-1) har vinden vänt i semifinalspelet.

"Stigande formkurva"

– Jag tycker vi har stigande formkurva. Vi kommer inte riktigt upp i nivå i den första matchen. Och den andra var jämn match men de lyckas vinna, säger tränaren Stefan Söderholm.

Sandviken bjöds på stora ytor i den första halvleken och hade fixat en 2–0-ledning redan efter sju minuter – och 4-0 i halvtid.

Stefan Erixon reducerade i sitt hemmaplansfarväl, men segern var aldrig hotad.

– Vi är jättenöjda och gör en riktigt bra prestation, med varierande anfallsspel och och ett riktigt bra försvar, säger Söderholm.

"Hur de mår vet jag inte"

I kvartsfinalspelet slog Sandviken Broberg i tre komfortabla segrar – något tränaren menar ligger till grund till "segheten" i de första två matcherna.

– Vi behövde inte vara på den nivå som krävs i en semifinal och så fick vi ganska lång vila. Men jag tycker vi är på väg tillbaka nu.

På söndag avgörs semifinalen, nu med hemmafavör för ett självförtroendestärkt Sandviken.

– Hur de (Hammarby) känner nu vet jag inte, men vi mår bra och jag tycker att vi spelar bra. Någon underskattning tror jag inte att det kommer att vara någon fara för.

– Men vi har förbättrat i princip alltihop och vill väldigt gärna spela om guldet här på lördag. Det finns inget annat, säger Söderholm.

Publicerad: