Larssons storseger - krossade fransyska

Foto: Arkivbild: Bildbyrån
Johanna Larsson.
SPORTBLADET

Johanna Larsson har brutit en negativ trend i New York.

Den 26-åriga svenskan är klar för andra omgången i US Open efter 6-0, 6-0, mot Virginie Razzano, Frankrike.

– Att vinna med 6-0, 6-0, är en nice känsla. Det har ju aldrig hänt mig i en Grand Slam, säger Larsson till SVT.

Det här är Johanna Larsson femte framträdande i US Open. Vid de fyra tidigare tillfällena har svenskan fått lämna turneringen direkt.

Men den här sejouren i New York blir längre.

Under måndagen blev Johanna Larsson, rankad 96:a, klar för den andra omgången efter att ha kört över 183-rankade Virginie Razzano, Frankrike. Larsson vann med 6-0, 6-0.

– Jag spelade väldigt, väldigt bra. Sen var det nånting med min motståndare som inte stod rätt till. Hon var nere på banan några gånger och tog sig för ben och höft, och sådant, säger Larsson till SVT.

”Absolut inte oslagbar”

Nu väntar amerikanskan Sloane Stephens eller tyskan Annika Beck.

– Att möta Sloane Stephens i hennes hemland är så klart jättetufft. Det är en ung och duktig spelare, men absolut inte oslagbar. Det är dags för Johanna nu, hon går in med god form i ryggen och har gjort jättebra förberedelser i New York, säger den svenske förbundskaptenen Lars-Anders Wahlgren till tennis.se.

Tio-rankade Caroline Wozniacki gick vidare då slovakkskan Magdalena Rybarikova bröt på grund av skada i tredje set.

Murray vidare med kramper

I herrsingeln vann Andy Murray planenligt – men inte utan besvär – mot Robin Haase, Nederländerna: 6-3, 7-6 (8-6), 1-6, 7-5. Murray tog sig mot baksida lår efter varje poäng i stort sett och tvingades stretcha ut krampen som kom tidigt i matchen.

– När du sträcker ut en muskel, så börjar det krampa någon annanstans, sa Murray efter segern.

Världsettan Novak Djokovic var sist ut på Arthur Ashe Stadium och tog sig enkelt förbi US Open-novisen Diego Schwartzman med 6-1 6-2 6-4.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis