”Rospiggarna har nog chockat en hel del”

SPORTBLADET

Nykomlingen kan säkra direktplats i semifinalen

Rospiggarna tappade serieledningen och missade chansen att säkra en semifinalplats.

Men nykomlingen kan med glädje korrigera sitt mål med säsongen.

– Experterna tippade oss sist så vi har nog chockat en hel del, säger lagledaren Mikael Teurnberg till Sportbladet.

Det var upplagt för spännande speedway på Smedstadion i Eskilstuna under tisdagen. Serieledande Rospiggarna hade chansen att säkra en direktplats i semifinalen, nästjumbon Smederna var piskade att vinna för att över huvud taget ha chansen att nå slutspel.

Allt avgjordes i sista heatet där Smederna knep segern (48–42) i en jämn match.

– De var tvungna att vinna så vi visste att de skulle köra stenhårt. Några av våra gubbar kom väl inte riktigt upp i normal kapacitet, säger Rospiggarnas Mikael Teurnberg till Sportbladet.

”De så kallade experterna”

I och med förlusten tog Vetlanda över serieledningen. Nu väntar ett direkt avgörande möte mellan Rospiggarna och trean Piraterna nästa tisdag. Vinnaren kniper en direktplats i semifinalen.

– Inte många förväntade sig det av oss när säsongen började. De så kallade experterna tippade oss sjua eller åtta, säger Teurnberg.

Ni har överträffat mångas förväntningar med andra ord?

– Många undrade när smekmånaden skulle ta slut men det har fortsatt att gå bra för oss. Extra roligt är att fyra av våra förare var med och vann allsvenskan förra året. Det är lite ovanligt.

Har ni satt upp ett nytt mål?

– Ja, inför säsongen var vi inställda på att ta oss till slutspel. Nu siktar vi på att ta en av direktplatserna till semi, säger Teurnberg.

Stjärnans comeback dröjer

Polske stjärnan Grzegorz Walasek, 37, har haft en ojämn säsong. Ett tag var han petad, sedan kom han tillbaka med dunder och brak och blev bäste poängplockare i förra omgången.

Nu har han precis opererat ett muskelfäste i ena axeln.

– Vi kommer att behöva Grzegorz i bra form om vi ska lyckas. Han hade nog tänkt vara tillbaka mot Piraterna nästa vecka men det är tveksamt. Förhoppningsvis är han bättre till slutspelet, säger Mikael Teurnberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway