Indianerna till semifinal efter Hammarby-kross

Foto: Conny Sillén
Nils-Kristian Iversen tog Indianerna till semifinal.

Indianerna gjorde processen kort med Hammarby i den andra kvartsfinalen i speedway.

Kumlalaget vann med 56–34 på hemmaplan, totalt 100–80, och tog sista semifinalplatsen.

Hammarbys ledning på två poäng från första kvartsfinalen var uppäten efter två heat, sedan var det Indianerna för hela slanten. Indianförarna var rejält taggade och bjöd publiken på mycket bra underhållning, ökade ledningen konstant trots att Hammarby försökte toppa upp sitt lag. Redan efter elva av 15 heat var semifinalplatsen säkrad.

I Indianerna föll ingen ur ramen med Niels Kristian Iversen och Antonio Lindbäck som toppar. I Hammarby var det bara blixtförvärvet Rafal Okoniewski och Grzegorz Walasek som höll måttet. Veteranerna Tomasz Gollob och Magnus Zetterström tog exempelvis fyra poäng tillsammans.

Valde Indianerna som motståndare

Vetlandas sportchef Bo Wirebrand fanns på plats i Kumla för att välja motstånd i semifinalen. Även om Indianerna vann med stora siffror inför ögonen på Wirebrand valde han Indianerna.

– Vi hade ett litet snack efter sista matchen i grundserien och killarna sa att de ville möta Indianerna om den chansen fanns. Och det är ju de som plockar poängen, inte jag, sade Wirebrand till Canal Plus.

Hampel tillbaka

Vetlanda vann grundserien i speedway trots en del skadebekymmer. Och lite senare på onsdagskvällen fick Bo Wirebrand ett glatt besked; förra årets VM-trea Jaroslaw Hampel övertygande stort i sin comeback i danska ligan.

– När Hampel lämnat klartecken skrivs Janusz Kolodziej ut ur vår trupp. Självklart välkomnar jag Hampel tillbaka i truppen, han är en av världens bästa förare, sade Wirebrand.

Hampel skadade ett ben vid VM-tävlingen i Köpenhamn 9 juni.

I serien vann Vetlanda båda matcherna mot Indianerna, Dackarna vann båda matcherna mot Piraterna.

Sune Eklöf/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway