Boxning

Mayweather Jr. med i världens dyraste affär

Av: 

Petter Öhrling

SPORTBLADET

Nytt tv-avtal gör världens rikaste ännu rikare

Mayweather Jr, etta på Forbes penninglista.
Mayweather Jr, etta på Forbes penninglista.

Han har tjänat över en halv miljard på sina senaste två matcher. Nu har obesegrade boxaren Floyd Mayweather Jr, 35, ingått i vad som sägs vara den dyraste affären i boxningshistorien. Samtidigt lovar han fansen sex matcher inom två och ett halvt år.

Ett nytt lukrativt avtal med tv-kanalen Showtime kommer att göra Mayweather ännu rikare. Detaljerna kring överenskommelsen är än så länge hemliga, men boxaren som kallas ”Money” sägs tjäna en bra bit över vad han gjorde på HBO.

Och då var han redan den idrottare som tjänade mest i hela världen – 597 miljoner kronor för sina senaste två matcher mot Victor Ortiz och Miguel Cotto.

– Det här är en enorm affär som kommer att ta honom till en helt ny nivå, säger Leonard Ellerbe, rådgivare och nära vän med Mayweather, enligt Yahoo Sports.

Mayweather har varit förhållandevis inaktiv och bara gått fyra matcher sedan december 2007. Det nya avtalet gör att vi kommer att få se mer av superstjärnan. Kontraktet lovar sex matcher över två och ett halvt år.

”Kan slå vem som helst”

– Han har förnyad drivkraft att vara aktiv och möta alla som finns. Floyd kan slå vem som helst från super lättvikt till mellanvikt, säger Ellerbe.

Amerikanen har vunnit samtliga av sina 43 proffsmatcher. Den 4 maj går han upp i ringen igen mot aggressive och stenhårde landsmannen Robert Guerrero, 29. Det har även talats om att svenske Badou Jack, som ingår i Mayweathers stall, kommer att boxas på galan. Men först har den 29-årige stockholmaren en match inbokad i Detroit nu på lördag.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Boxning