Trots förlusten – Bosnic hoppfull inför framtiden

Av: Jacob Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Sverige föll mot Lettland och chanserna till VM-spel i Kina 2019 grusades.

Men trots det är förbundskaptenen Vedran Bosnic optimistisk inför framtiden.

– Om vi fortsätter kämpa hårt och ge killarna möjlighet att utvecklas har vi en ljus framtid att se fram emot inom svensk herrbasket, säger han till Sportbladet.

Lettland blev för tunga på Hovet och vann med tio poängs marginal, 82–72.

Trots att Sverige är utslagna har laget gjort flera bra insatser i kvalet och bland annat slagit stornationen Turkiet.

– Jag är stolt över grabbarna som alltid. De kommer hit, gör sitt yttersta och kämpar för Sverige varje gång, säger förbundskaptenen Vedran Bosnic till Sportbladet och fortsätter:

– Innan det här kvalet var det inte många som ens visste vilka de här grabbarna var. Med med hård och målmedveten träning har de visat att de kan slå slag som Turkiet.

”Har visat att vi kan matcha de bästa lagen”

Sveriges gruppmotståndare, Ukraina, Turkiet och Lettland, kan alla stoltsera med NBA-stjärnor i sina trupper samtidigt som Sverige under stora delar av kvalet saknat några av sina bästa spelare som Marcus Ericsson, Jonas Jerebko och Jeffrey Taylor.

– Vi har visat att vi kan vara med och tävla mot de bästa. Vi vann förkvalet på ett imponerande sätt och nu gjorde vi det bra här. Nu gäller det bara att fortsätta på den inslagna vägen, säger Bosnic.

Vad tar ni med er från de här matcherna?

– Att vi kan matcha de bästa lagen. Det är fantastiska matcher. Vi har unga spelare som bara kommer bli bättre, så det gäller att de spelarna fortsätter att utvecklas. Då kan vi konkurrera med de bästa varje dag. Nu är EM-kvalet nästa mål.

Bosnic menar också att matchen mot Lettland innehöll svåra förutsättningar eftersom säsongen var slut för ett par månader sedan för de flesta av de svenska spelarna.

– I januari och februari var vi i bättre form när spelarna var inne i säsong. Nu är det svårt att matcha ett lag som Lettland, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE