”Är en galen känsla”

SPORTBLADET

Skadad Samsonov till semi - 20 år efter OS-debuten

RIO DE JANEIRO. Vladimir Samsonov var uträknad när han slog upp en revbensskada i underläge.

Men vitryssen kom tillbaka och tog sig för första gången till semifinal i OS.

– Jag fattar ingenting. Just nu vet jag inte var jag är, säger den 40-årige vitryssen efter 4–2-segern mot Dimitrij Ovtcharov.

Det blev dramatiskt i paviljong 3 på Riocentro när Vladimir Samsonov och klubbkompisen Dimitrij Ovtcharov skulle göra upp om en plats i semifinalen.

Tysken vann första set och när Samsonov i andra set tvingades ta en skadetimeout trodde de flesta att matchen var över.

Det var den inte. Samsonov besegrade både smärtorna och vännen på andra sidan av bordet (8–11, 11–7, 19–17, 4–11, 11–2, 14–12).

– Det var en väldigt konstig match. Efter min skada kunde jag inte slå med topspin, så jag var tvungen att byta taktik, spela långsammare och bli mer passiv. Det måste ha varit väldigt svårt att spela mot mig, säger Samsonov.

”Vill vinna medalj”

40-åringen, som besegrade Kristian Karlsson i sin öppningsmatch, är för första gången klar för en OS-semifinal, och han har längtat. Samsonov debuterade i de olympiska spelen 1996 och nådde då kvartsfinalen, precis som år 2000.

– Jag har alltid velat vinna en OS-medalj. Det är fortfarande långt dit, men jag är åtminstone i semi för första gången. Efter alla dessa år... Det är en galen känsla, säger Vladimir Samsonov.

Undersöks på sjukhus

I semifinalen väntar kinesen Jike Zhang, förutsatt att Samsonov kommer till spel.

– Jag måste till sjukhus för att få veta hur pass illa skadad jag är. Jag har haft problem med revbenen i sex år och det ser inte bra ut, säger han.

Ma Long, Kina, och Jun Mizutani, Japan, gör upp om den andra finalplatsen.

ARTIKELN HANDLAR OM