Historisk debut – men ”sjukt segt”

SPORTBLADET

Tolva i OS-debuten – ändå missnöjd

RIO DE JANEIRO. Hon skrev historia bara genom att ta sig hit.

Men OS blev inte så bra som Angelica Roos, 27, hade hoppats.

– Det var kul att tävla, men jag är lite missnöjd med resultatet, säger hon.

Första svenska representanten sedan OS i Atlanta 1996 – och första svenska kvinna någonsin att tävla i tyngdlyftning i ett OS.

Angelica Roos var redan inskriven i historieböckerna, nu skulle hon bara skriva sitt avslutande kapitel.

Och det började bra.

27-åringens första lyft i ryck, 84 kilo, gick lekande lätt och hon kunde till och med kosta på sig ett stort leende mitt i lyftet.

– Så är det nästan alltid när man sätter första lyftet i en tävling. Men det här är ju speciellt eftersom det är ett OS. Och det kändes så bra i första lyftet. Då kände jag att: ”Yes, det här kommer gå skitbra i dag”, förklarar hon.

”Ska sitta”

Sen var det dags för personliga rekordet, 87, kilo. Det såg ut att gå vägen i det andra försöket – men Roos fick sitt lyft bortdömt för efterpress i vänster arm.

– Äsch, det var ett ogiltigt lyft, jag kände ju det. Men sjukt segt att bara gå till 84 kilo på ryck. 87 ska sitta där också, säger Roos.

Hon lyfte 110 kilo i stöt, alltså totalt 194 kilo vilket är sex kilo sämre än personliga rekordet och som lär innebära en tolfte plats när A-gruppen tävlat färdigt senare i kväll.

– Sjukt kul att tävla här, men jag är lite missnöjd med resultatet.

Vill träffa Bolt

Nu får hon två lediga dagar innan det är dags för hemfärd.

Hon har gillat stämningen i OS-byn och hoppas hinna träffa en viss superstjärna innan hon åker hem – nämligen Usain Bolt.

– Det har varit coolt, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM