Sofie Skoog avslöjar hemliga skadan

avErik Karlsson

Publicerad:

På OS var hon en av få svenska friidrottare som presterade bra.

Men nu avslöjar Sofie Skoog, 26, att en hemlig skada höll på att kosta henne säsongen.

– Jag gick in i en dörrkarm och bröt lilltån, skriver hon på Instagram.

Foto: TT
Sofie Skoog.

Sofie Skoog har under 2016 tagit steget in i den absolut världseliten. Först slutade hon femma på inomhus-VM i mars och sedan var hon en av få svenska friidrottar som lyckades på OS där hon slutade sjua.

Men däremellan var hela säsongen i fara, avslöjar nu höjdhopperskan i ett Instagram-inlägg.

”Jag hade inte bestämt mig för om jag skulle säga något, men nu tänker jag att "det kanske kan inspirera någon i samma situation", skriver hon och fortsätter:

”I början av maj gick jag in i en dörrkarm & bröt lilltån. Kunde varken jogga & absolut inte hoppa (tro mig, jag försökte). Efter tre veckor utan vanlig träning kunde jag hårt tejpad göra ovan övning i gympaskor. En spiksko fick jag nämligen inte på mig p.g.a. smärtan. Väl hemma igen sa ortopeden att tån läkt bra & var bara stukad numer. Halleluja sa jag. Stopp sa han. Jag skulle kunna gå/jogga smärtfritt inom tre veckor, hoppa om ca fem. Detta var 1,5 vecka före Oslo Diamond league (i början av juni red. anm.).”

”Tejpen försvann inför OS”

Sofie Skoog valde dock att hoppa i Oslo ändå och sakta men säkert tog hon sig tillbaka till de höjder hon hoppade på inomhus-VM. 

”Ett kolfiberinlägg, tejp & ett höjdpass i spikskor senare stod jag på "startlinjen" i Oslo. Jag kunde sedan ta ut inlägget i slutet av juli och tejpen försvann lagom till förlägret i Portugal, förlägret till OS, DET trodde jag inte riktigt på i slutet av maj, inte med den tån.”

Väl där slog hon alltså personligt rekord, 1,94, och fortsatte sedan med att sluta tvåa i Diamond League i Zürich.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM