Hyllningen: ”Hallå Marta, var är du?”

SPORTBLADET

Så hyllas svenska defensiven: ”De är stora stjärnor”

1 av 5

Ny defensiv bragdinsats.

Nu hyllas den svenska defensiven med Hedvig Lindahl, Nilla Fischer och Linda Sembrant i spetsen.

”’Hallå Marta, var är du?’ skanderade publiken”, skriver El Tiempo.

Det svenska damlandslaget är för första gången någonsin klart för OS-final efter straffsegern mot Brasilien i går.

Medan de flesta amerikanska experterna sågade Pia Sundhages landslag i går så är det annorlunda nu.

I stället hyllas Blågult världen över.

”Dagens stora stjärnor”

Framför allt är det defensiven, med målvakten Hedvig Lindahl samt mittbacksparet Nilla Fischer och Linda Sembrant, som får de högsta betygen.

”Mittbacksparet var under press från avspark, pressade av elva brasilianskor och av tiotusentals åskådare, men stod emot. De var dagens stora stjärnor”, skriver amerikanska ESPN:s Graham Hays.

ESPN-krönikören lånar Pia Sundhages ord och jämför Fischer/Sembrant med vad Abby Wambach betytt för den amerikanska damfotbollen.

”Om det här är den typ av fotboll som inte kommer sälja enligt folk – ett lag med 35 procent bollinnehav och 27 mindre avslut än motståndaren – så får det vara så. Det här är den typ av idrottsliga insatser man gillar”, skriver han.

”Tog bort allt i luften”

Den brasilianska delen av spanska tidningen El Tiempo väljer också att hylla den blågula muren – som helt raderade ut stjärnor som Marta och Formiga – genom att citera hemmaplubliken.

”Med tanke på storleken hos mittbackarna Nilla Fischer och Linda Sembrant så tog de bort allt i luften. Publiken, nytt rekord med 66 000 åskådare på en dammatch, började till och med skandera: ’Hallå Marta, var är du? Vi kom för att se dig’”, skriver tidningen.

OS-finalen mot Tyskland spelas på fredag 22.30 och sänds i TV3.

ARTIKELN HANDLAR OM