Får möta Serena Williams vid seger

SPORTBLADET

Johanna Larsson: Det hade varit häftigt

Foto: Johanna Larsson tvingades bryta.

RIO DE JANEIRO. Johanna Larsson blir inte utan belöning om hon vinner öppningsmatchen mot Alize Cornet.

Ett möte med regerande OS-mästarinnan Serena Williams ligger i potten.

– Det hade varit häftigt, säger den 27-åriga OS-debutanten.

I normala fall reser hon runt på WTA-touren med tränaren Mattias Arvidsson som enda svenska sällskap.

I OS är allt så annorlunda.

Johanna Larsson, som är Sveriges enda tennishopp i Rio de Janeiro, berättar att hon under dagarna i OS-byn umgåtts med medlemmarna i judolandslaget, träffat tjejerna i fotbollslandslaget och ätit middag med simmarna.

– Det är skitkul och väldigt intressant. Ibland kanske det är en fördel att vara själv. Då söker man nya kontakter och umgås mer med de andra idrottarna. Mia (Hermansson), judotjejen, var lite sugen på att spela tennis och undrade om jag hade en halvknagglig racket hon kunde låna, säger Johanna och skrattar.

Fick storstryk i Hobart

Den matchen lär inte bli av. När Johanna Larsson under helgen går in i turneringen är det Alize Cornet som står för motståndet. När de möttes i Hobart tidigare i år vann fransyskan med hela 6–1, 6–1.

– På pappret finns det lättare lottningar, men alla kan spela tennis och OS betyder mycket för alla spelare. Jag har förlorat mot henne tidigare, men det är ingen omöjlighet. Förhoppningsvis stämmer spelet, så att jag får henne att springa. Då, i Hobart, fick jag lite ont i en ljumske och kunde inte riktigt röra mig i andra set. Samtidigt gjorde hon en bra match. Det kan jag inte ta ifrån henne, säger Johanna Larsson när Sportbladet träffar henne på Olympic Plaza.

Drömmatch i potten

Om svenskan vinner väntar en av tennisens största utmaningar – ett möte med regerande OS-mästarinnan Serena Williams på centrecourten i den olympiska parken.

– Det vore jättestort – men vi är inte riktigt där än. Jag har en tuff förstaomgång.

Serena, som möter Daria Gavriloa, är inte heller där...

– Ja, och hon kan inte bara ställa ut skorna. Serena kan vinna alla matcher hur stort som helst, men hon kan också darra. Det är en förstaomgång i OS, och det kanske betyder mycket för henne. Gavrilova är en bra spelare och har slagit bra spelare tidigare, säger Johanna Larsson.

ARTIKELN HANDLAR OM