Viasat:”Ingen annan rekommendation”

1 av 2
SPORTBLADET

Viasat och Telia kan inte komma överens om ett nytt avtal efter ett halvår av förhandlingar.

Telias kunder ser därmed fortfarande ut att missa Zlatans matcher i Premier League.

– Situationen ser ut som tidigare, säger Telias pressansvariga Inger Gunterberg.

Viasat lanserar tre nya sportkanaler. Men förhandlingarna med Telia har låst sig,och kunderna kan komma att gå miste om kanalerna, som Sportbladet skrev i fredags. Än så länge står förhandlingarna fortfarande stilla, utan någon ljusning och Premier League-premiären närmar sig med stormsteg.

”Vi har tyvärr inte kommit överens med Viasat eftersom vi inte kan acceptera att våra kunder ska drabbas av ytterligare prishöjningar”, skriver Telia på sin hemsida.

Läget har inte förändrats

Jessica Sjöberg, övergripande pressansvarig för MTG (koncernen som äger Viasat) förklarar att förhandlingarna handlar om att MTG vill att operatörer som erbjuder de tre nya kanalerna Viasat Sport Premium, Tv3 Sport HD och eSportsTV tar sin del för ökade kostnader för sporträttigheter.

Konsumenterna har redan gjort sitt genom ökade priser tidigare i år. Men Telia vill inte gå med de nya kostnaderna.

– Dialogen med Viasat har varit ansträngd. När de höjde sitt rekommenderade pris i våras så följde vi den prishöjningen. Vissa av våra kunder fick prishöjningar på 80 kronor, och ändå har vi inte kunnat få till så att den nya kanalen ingår, sa Telias konsumentchef Jonas Hasselberg i fredags.

Läget har fortfarande inte förändrats och än syns ingen lösning.

– Det jag kan säga är att så som situationen ser ut just nu, är det som Jonas (Hasselberg) kommenterade tidigare till Aftonbladet, säger Inger Gunterberg pressansvarig på Telia.

Förhandlat i ett halvår

Om parterna inte kan komma överens betyder det att Telias kunder kan missa Zlatans matcher med Manchester United och de i övrigt största Premier League-matcherna som kommer visas på Viasat Sport Premium.

– I nuläget finns ingen annan rekommendation än att titta på någon av de aktörer som kommer ha kanalen i sitt utbud, sa Jessica Sjöberg, i fredags.

Premier League börjar helgen den 12-13 augusti och förhandlingarna har pågått i ett halvår. Men än är det inte för sent för en överenskommelse.

– Så länge det finns möjligheter och båda parter vill föra dialog så fortsätter vi med det, säger Jessica Sjöberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Viasat

MTG