Tar tillbaka hotet – efter krascherna

1 av 2 | Foto: AP
...men i helgen måste de se till att komma bättre överens på banan.
SPORTBLADET

Mercedes förare har kolliderat två gånger på fem lopp.

Därför hotade cheferna med stallorder – men F1-fansen kan andas ut.

Lewis Hamilton och Nico Rosberg fortsätter att tävla mot varandra.

Vid tre tillfällen under de senaste fem loppen har Mercedes båda förare, VM-ledaren Rosberg och den regerande världsmästaren Hamilton, varit inblandade i incidenter med varandra.

Vid två tillfällen har de kolliderat. I Spaniens GP krockade de i den första kurvan och i Österrike körde de ihop på det sista varvet.

– Det har kostat oss över 50 poäng i konstruktörs-VM och därför har vi stärkt våra förhållningsorder till förarna ytterligare, skriver Mercedes i ett pressmeddelande.

– Om förarna återigen vidrör varandra kommer vi att vidta drastiska åtgärder.

Flera interna möten

Stallchefen Toto Wolff, den tekniske direktören Paddy Lowe samt de båda förarna Rosberg och Hamilton har haft ett flertal möten inför helgens deltävling i Storbritannien.

– De är racerförare i hjärtat och vi vill se dem tävla mot varandra, det gäller både fansen och F1. Med den friheten har våra förare också ett ansvar. De måste respektera stallet och vårda värderingar.

Ericsson tror på revansch

Inför helgens VM-deltävling på klassiska Silverstone har även Marcus Ericsson vissa förhoppningar, även om han hade ett jobbigt lopp i Österrike för ett par dagar sedan.

– Nu måste vi fokusera på det kommande loppet, vi har en ny chans, säger Sauberföraren som var elva i Storbritannien 2015.

Även om bilen fortfarande inte har uppdaterats i år kan svensken se fram emot en förbättring eftersom motorleverantören Ferrari har utvecklat motorn. Däremot finns varken svensken eller Sauber med under testerna på Silverstone nästa vecka. Eftersom det inte finns några nyheter till bilen väljer teamet att spara pengarna, precis som man gjorde under de senaste testerna i maj.

ARTIKELN HANDLAR OM