Avslutar – med en kärleksförklaring

Publicerad:
Uppdaterad:
Ekwall och Lundh.
Foto: BILDBYRÅN
Ekwall och Lundh.

SPORTBLADET

Karriären på TV4 är över.

Efter sista landskampen för kanalen tar Patrick Ekwall farväl – med en kärleksförklaring till kollegan Olof Lundh.

”Jag kommer såklart sakna mycket men framförallt kommer jag att sakna att inte jobba med Olof Lundh”, skriver han på Instagram.

I och med gårdagens rapportering från Sveriges träningsmatch mot Ungern har Patrick Ekwall gjort sitt sista framför kameran för TV4 innan hans frilanskontrakt sägs upp efter 23 år på kanalen.

– Det kommer nog att kännas på tisdag, det blir speciellt men det blir nog än mer speciellt när jag inte kommer att jobba till våren, sa Ekwall i en intervju med Sportbladet inför matchen.

Och så blev det.

”Grät en sväng”

När han stod inför fullbordat faktum efter gårdagens match blev det känslosamt.

”Det var jobbigt.

Jag sov inte många timmar i natt.

Och jag grät en sväng, jag ska erkänna det, dels i sorgen över att få lämna det jobb jag älskat i så många år och dels av glädje över hur osannolikt lyckligt lottad jag varit som fått vara en del av det TV4 Sporten vi byggde upp i ett garage för väldigt många år sen”, skriver han på sin blogg.

Ekwall tackar ett flertal av de profiler han jobbat med på fyran i blogginlägget, men på Instagram lade han ut en hyllning speciellt riktad till parhästen Olof Lundh som han nu alltså inte kommer att jobba mer med.

”Livet går vidare”

”Jag kommer såklart sakna mycket men framförallt kommer jag att sakna att inte jobba med Olof Lundh - vi är totalt olika (han är från Lund, jag från Malmö, det säger allt) men varenda jobbsekund har varit en sann glädje; så mycket slit, så mycket skratt, så mycket galenskap och glädje.”, skriver han och fortsätter:

”Livet går vidare, nya projekt avlöser varandra, vi kommer att ses och vi måste alla blicka framåt. Men det kommer kännas tomt att inte längre få jobba med Olof. Tack för allt, my friend.”

Även Olof Lundh sörjer det avslutade jobbsamarbetet:

Vemodigt när kollega Patrick Ekwall avslutar TV4-tiden. Har varit föbannat kul. Tack för tio grymma år", skriver han på Instagram.

Publicerad:

LÄS VIDARE