Efter vadet – pengarna går till välgörenhet

1 av 2
SPORTBLADET

Henrik Stenson förlorade sin båt i ett vad efter vinsten i The Open.

Vännen Emil Didrikson tar emot den – och säljer därmed sin egen.

Pengarna går oavkortat till välgörenhet.

Många höjde lite på ögonbrynen när Henrik Stenson efter sin historiska majorvinst började prata om båtar.

– Förresten så har jag ingen båt längre, för jag har en kompis som precis vann den. Vi hade ett bet, han skulle få min båt om jag vann en major, så grattis Emil. Båten är din, sa Stenson till Viasat.

”Brukar tråka med fiskefångst”

Vännen heter Emil Didrikson och de har känt varandra sedan början av 2000-talet

– Jag är extremt glad i dag, vilket oerhört prestation han stod för. Jag har varit med under de... inte så soliga dagarna. Att resa sig från det och ta sig hela vägen till att vinna en major är inget annat än en uppvisning i att tro på sig själv. Vi är några till som trott på honom och jag är en av dem, säger Didrikson till Sportbladet.

Vadet kom till en kväll i början av 2016 då de båda satt och pratade om fiske.

– Vi brukar tråka varandra med bilder på fiskefångster och vi funderade bägge på att byta båt till i år. Jag var tidigare intresserad av en båt som Henrik har (hade) och någonstans längs vägen kom vadet om att om han vann en major så var hans båt min, säger Didrikson till Sportbladet.

Skänker pengarna till välgörenhet

Sanningen är att Stenson faktiskt kommer att ge bort sin båt, en amerikansk styrpulpetarmodell på en bit över 20 fot, till kompisen. Men det finns ytterligare en god gärning bakom det hela.

Didrikson kommer att sälja sin egen båt. Pengarna kommer han skänka till stiftelsen ”Henrik Stenson Foundation” för välgörande ändamål.

ARTIKELN HANDLAR OM