Guldhjälten tillbaka i HV71

avJohan Björck

Foto: TT

Senaste gången Linus Söderström vaktade målet var den 17 november.

Efter skadebekymmer är guldhjälten äntligen tillbaka i spel.

Linus Söderströms säsong har inte blivit som 21-åringen räknat med. En bukskada och magbekymmer har hållit ishockeymålvakten utanför spel och denna säsong har han endast vaktat HV-målet i tolv matcher.

I mellandagarna, tidigare i år beslutades det att Söderström skulle åka till sin NHL-klubb New York Islanders för operation av buken. Ett beslut som inte var helt lätt att ta för hockeymålvakten.

– Jag kom dit och var väldigt skadeskjuten men kommer hem och är nästan helt frisk. Jag fick väldigt bra hjälp där. Men samtidigt är det i HV jag ska spela den här säsongen och då är det jobbigt att vara på andra sidan jorden när laget spelar. Man vill vara med och bidra sa Söderström i en tidigare intervju till Jönköpings-Posten.

Tillbaka i spel

Nu kommer äntligen glädjebeskedet för guldhjälten. Efter fyra månader borta från spel meddelar HV71 på sitt Twitter-konto att Linus Söderström kommer vakta stolparna i tisdagens viktiga match mot Luleå Hockey.

Matchen spelas 19.00 på Kinnarps Arena och kan bli direkt avgörande i slutspurten av serien. HV71 med 77 poäng ligger på en åttondeplats och en poäng bakom gästande Luleå Hockey.

ARTIKELN HANDLAR OM