Linus Söderström

Guldhjälten tillbaka i HV71

Av: 

Johan Björck

SPORTBLADET

Senaste gången Linus Söderström vaktade målet var den 17 november.

Efter skadebekymmer är guldhjälten äntligen tillbaka i spel.

Linus Söderströms säsong har inte blivit som 21-åringen räknat med. En bukskada och magbekymmer har hållit ishockeymålvakten utanför spel och denna säsong har han endast vaktat HV-målet i tolv matcher.

I mellandagarna, tidigare i år beslutades det att Söderström skulle åka till sin NHL-klubb New York Islanders för operation av buken. Ett beslut som inte var helt lätt att ta för hockeymålvakten.

– Jag kom dit och var väldigt skadeskjuten men kommer hem och är nästan helt frisk. Jag fick väldigt bra hjälp där. Men samtidigt är det i HV jag ska spela den här säsongen och då är det jobbigt att vara på andra sidan jorden när laget spelar. Man vill vara med och bidra sa Söderström i en tidigare intervju till Jönköpings-Posten.

Tillbaka i spel

Nu kommer äntligen glädjebeskedet för guldhjälten. Efter fyra månader borta från spel meddelar HV71 på sitt Twitter-konto att Linus Söderström kommer vakta stolparna i tisdagens viktiga match mot Luleå Hockey.

Matchen spelas 19.00 på Kinnarps Arena och kan bli direkt avgörande i slutspurten av serien. HV71 med 77 poäng ligger på en åttondeplats och en poäng bakom gästande Luleå Hockey.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Smällen för SSK i kvaljakten

ÄMNEN I ARTIKELN

Linus Söderström

HV71

New York Islanders

Ishockey