Bröt ihop när hon berättade om näthat

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Kämpat mycket med depression”

Paige Spiranac.
Foto: TT
Paige Spiranac.

Efter en dålig insats på Dubai Masters i fjol fick Paige Spiranac, 23, ta emot mängder med näthat.

Inför årets tävling höll golfspelaren en tårfylld presskonferens där hon berättade hur det påverkat henne.

– Folk behöver se hur mycket det här faktiskt påverkar mig, säger hon.

Paige Sprianac, golfspelare och välkänd sociala medie-profil, hamnade i fjol i centrum för en näthatstorm efter en svag insats på Europatourens tävlingar i Dubai. Anonyma nättroll menade att hon bara fått en inbjudan på grund av hennes utseende.

När hon i år återvände för att spela årets upplaga av tävlingen höll hon en mycket känslosam presskonferens om hur hon påverkats av det översvallande näthatet.

– Det var det tuffaste upplevelsen i mitt liv. Näthat är ett jättestort problem och inget pratar om det. Det är inte roligt längre, sa hon med tårarna rinnande nedför kinderna.

”Känner dig värdelös”

Amerikanskan säger att hon inte kunde vara inne på sociala medier alls på flera veckor efter tävlingen och att det drabbade henne hårt psykiskt.

– Jag har kämpat mycket med depression efter det här, som 22-åring känner du dig värdelös och det spelar ingen roll vad du gör, det är aldrig bra nog.

– Folk inser inte hur hårt det påverkar någon... de säger att världen skulle bli en bättre plats utan mig.

Attack mot familjen

Näthatet stannade inte vid attacker på Paige själv.

– De attackerade inte bara mig, utan också mina föräldrar, min familj och mina vänner. Jag tycker jag uppfostrats på rätt sätt av mina föräldrar och när de då attackerar dem för vad jag gör, då är det riktigt svårt.

Nu hoppas hon att hennes historia ska hjälpa andra och få upp ögonen för det skenande näthatet. Spelet får komma i andra hand.

– Jag tycker det här är så mycket viktigare än om jag klarar cutten eller inte, säger Paige Spiranac.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN