Svenskens svar på kritiken: ”Skitsnack”

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Quicklund: ”Om bara Calle och Marcus varit friska så”

Det svenska herrlandslaget har fått kritikvåg efter kritikvåg.

Nu avslutar Carl Quicklund säsongen – och hugger tillbaka.

”Det har varit mycket skitsnack i år i media om att vi är så dåliga”, skriver Quicklund på sin blogg.

Den norska dominansen i skidspåret har varit stor.

På herrsidan har det svenska landslaget, med skade- och sjukdomsproblem för Calle Halfvarsson och Marcus Hellner, haft det svårt att matcha norrmännen och kritiken har varit massiv mot den svenska säsongen som kallats ”rekorddålig”.

Under Tour de Ski nåddes kanske höjden av de misslyckade resultaten när samtliga svenskar herrar blev slagna av den norska damstjärnan Therese Johaug på den sista etappen.

”Mycket skitsnack i media”

Men nu slår den svenske landslagsåkaren Carl Quicklund, 24, tillbaka mot kritiken mot det svenska herrlandslaget på sin blogg.

”Det har varit mycket skitsnack i år i media om att vi är så dåliga. Jag åker bara för mig själv och jag har personligen lyft mig från ifjol. Skulle bara Calle och Marcus varit friska och åkt normalt hade vi yngre lyfts fram mer än nu när deras resultat uteblivit”, menar svensken.

Quicklund skyller en del av de svaga resultaten på en sjukdom han ådrog sig under försäsongslägret i Mallorca i november och som förstörde stora delar av hans säsong.

”Jag åker på en rejäl magbakterie som gör att jag går ner mig totalt i en en period med två omgångar på sjukhuset med dropp och kontroller. Här gör jag nog första misstaget för i år, jag kommer igång lite för tidigt med träningen. Med facit i hand skulle jag haft tålamod och vilat lite längre”, skriver 24-årigen.

Avslutar säsongen

Med den senaste tidens skrala resultat i ryggen meddelar Quicklund att hans säsong är över.

I stället ska svensken opereras för att komma bättre redo till nästa säsong.

”Jag tog beslutet att idag var det sista tävlingen för i år. Av två anledningar, där den ena är att jag kommer göra en ny operation på vänsterhälen snart, vilket då gör att jag ej kommer kunna åka skidor. Den andra är att jag har senaste tiden varit väldigt nere fysiskt. Både andning och musklerna har sagt ifrån. Så jag ska nu ta tag i en rejäl koll av kropp, blod och astman innan de börjar skära i mig i Göteborg”, skriver Quicklund i blogginlägget.

Svenskens bästa individuella resultat i världscupen blev en 19:e plats i sprint Oberstdorf.

Publicerad: