”Jag kör för mamma”

Publicerad:
Uppdaterad:

Alx tävlar igen – fjorton dagar efter dödsfallet

Alx Danielsson och hans stall tävlar i helgen.

För att hedra hans mamma.

– Det var inget svårt beslut, vi måste tänka på hur morsan hade velat ha det och hon hade blivit väldigt upprörd om vi inte gjort det, säger racerföraren.

Foto: Foto: STEFAN JERREVÅNG
Kör för mamma Alx Danielsson väljer att tävla i helgen två veckor efter att hans mamma dog i en bilolycka ”Hennes högsta önskan var att jag skulle lyckas” säger han.

För snart två veckor sedan avgjordes den senaste deltävlingen i Carrera Cup på Gelleråsen. På plats fanns precis som vanligt Alx Danielssons föräldrar Kickan och Lars. Familjen skiljdes åt efter en gemensam middag på söndagen och på måndagen körde makarna Danielsson mot hemmet i Östersund.

Omkom i olycka

Men de kom aldrig längre än till Hudiksvall, där deras bil var inblandad i en trafikolycka.

Lars Danielsson skadades svårt, Kickan Danielsson som satt på passagerarsätet omkom.

Alx Danielsson fick beskedet av sin bror under kvällen.

– Man blir helt kall och fattar det inte. Säger någon att någon man älskar varit med om en olycka så är det bara ord. Jag bröt ihop ett tag, sedan körde vi till min andra bror Mattias och sedan kom vår tredje bror Magnus och vi åkte gemensamt till Hudiksvall, säger Alx Danielsson.

– Vi fick träffa henne och det var djävligt jobbigt. Man hade ju inte anat det.

”Otoligt jobbigt”

Tillsammans har DMS tagit beslutet att tävla på Ring Knutstorp i helgen och de kommer att hedra minnet av Kickan Danielsson. Med på plats finns pappa Lars som mår, efter omständigheterna, bra.

– För mig kommer det att bli otroligt jobbigt, men kan jag köra så gör jag det. Mamma kommer att vara med ändå. Hon fanns alltid där och tittade på alla mina tävlingar och upplevde allt i min karriär. Den här helgen tillägnar jag henne, säger Alx Danielsson.

Skulle fyllt 60

– Mamma skulle ha fyllt 60 år i helgen så vi hade redan planerat en överraskningsfest med släkten, nu kommer de i alla fall. Vi kommer att ha en privat minnesstund och en tyst minut, dessutom dedicerar vi teamet till henne.

Alx Danielsson som ligger åtta i sammandraget kommer att köra med en svart huv, med texten ”Till minne av vår mor, farmor och maka, Kickan. 26/8-47-20/8 2007”.

– Hennes högsta önskan var att jag skulle lyckas på tävlingsbanan. Jag kommer att göra mitt allra bästa för att nå ett bra resultat.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport