Alla svenskar utslagna ur Australian Open

SPORTBLADET

Johansson föll mot Ferrer – Björkman hyllad av publiken

Thomas Johansson försvann som siste svensk ur singelspelet i Australian Open i tennis. Spanjoren David Ferrer vann med 6–2, 6–7 (5–7), 6–2, 6–2 i andra omgången.

Jonas Björkman var som väntat chanslös mot världsettan Roger Federer.

Foto: Bildbyrån
Setlös Jonas Björkman har aldrig lyckats ta ett set mot världsettan Roger Federer. Och det gick inte den här gången heller.

På fyra tidigare möten med Roger Federer hade Jonas Björkman inte lyckats ta ett set. Han kom inte närmare ett i andra omgången av Australian Open i tennis.

Världsettan vann med 6–2, 6–3, 6–2.

Björkman stretade tappert emot och var aldrig i närheten av att bli utspelad av den tvåfaldige vinnaren i Melbourne.

Men han var heller aldrig på allvar i närheten av att rubba schweizaren.

”Han knappt andas”

– Han gick in med ”pang-bom” i sitt tempo och man hann knappt andas. Det som att allt går så fort och det är lätt att förhasta sig. Allt jag gör måste jag göra lite bättre mot Federer och då blir det misstag. Han är en komplett spelare, säger Björkman till TT.

När speakern tackade honom för matchen reste sig tusentals australier spontant och gav svensken ett rungade avsked. Kanske blev de missledda, för det hände just efter att högtalarsystemet dånat ut ett ”We might not see him here next year”.

– Shit, jag missade det. Jag satt och plockade med mina grejor. Men jag såg det efteråt och det var jäkligt härligt, säger Björkman till TT.

– Det är skönt att känna uppskattningen. Jag har nästan känt mig som en halv-australier eftersom jag spelat med (Pat) Rafter och (Todd) Woodbridge och gjort så många turneringar här.

Thomas Johansson – mästare 2002 – bollades effektivt bort av spanjoren David Ferrer som enkelt kunde vinna med 3–1 i set.

– Det var inte mycket att säga om, han var alldeles för bra. Det fanns inga hål att slå. Han rörde runt mig på banan och gjorde det förbaskat bra, säger Johansson till TT.

Sportbladet.se ([email protected]), TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis