”Han var helt galen”

SPORTBLADET

Fosshaug fick grovt matchstraff – slog sönder inredning

Per Fosshaug har gjort skandal igen.

Först skämde han ut sig på planen i matchen mot Örebro – sedan gick han bärsärkagång i korridoren utanför omklädningsrummet.

– Han var helt galen, säger vittnet Peter Fredricsson.

Foto: Urban Andersson
"FAKTURERA MIG" Per Fosshaug har varit rubrikernas man många gånger. Och inte alltid för hans bedrifter på planen. I går var det dags för en ny skandal. Fosshaug fick matchstraff och slog sedan sönder två skåp. ”Fakturera mig för dörrarna”, sa han.

Tre mål och en assist i den andra halvleken. I matchen mot ÖSK visade 41-årige Per Fosshaug åter igen sin genialitet som bandyspelare.

Tyvärr fick vi också se den andra sidan av Fosshaug. Den som får stjärnan att framstå som geniets motsats.

Allt började i den 71:a minuten.

Vid underläge 5–6 blev Mats Wetterqvist utvisad för slag på klubba. Fosshaug protesterade och fick tio minuters utvisning för snack.

Men han behövde bara sitta utvisad i ett par minuter.

– Fosshaug slår klubban i sekretariatet. Och så kallar han min assisterande domare för ”jävla idiot”, säger domaren Thomas Nordin.

Naturligtvis med matchstraff som följd.

På vägen av planen stannade Fosshaug upp vid ena kortsidan. Där höjde han klubban och såg ut att vara på väg att sopa rent bland alla skridskoskydd som låg där.

”De var livrädda”

Men i stället tog han ett par, självklart tillhörande en ÖSK-spelare, och kastade upp dem på den intilliggande ishallens tak.

Fosshaugs vansinnesfärd tog inte slut där.

I korridoren utanför omklädningsrummet slog han sönder två garderobsdörrar med sin klubba.

– Jag mötte två grabbar i trappan och de var livrädda. Han var helt galen, säger ögonvittnet Peter Fredricsson till NA.

– Det är våra pojklag som har de där garderoberna. De undrar så klart vad som hänt och det är trist när en av bandyns stora stjärnor gör så här. Vi pratade med pojkarna om det, att så här beter man sig inte, säger ÖSK:s ordförande Hans Eklind till Sportbladet.

När Fosshaug hade lugnat ned sig kom han ut och sa:

– Fakturera mig för dörrarna.

Hans Eklind:

– Det är klart att han ska betala garderobsdörrarna. Det är ju knappast några ultramoderna dörrar, så det blir en billig penning. Det är en form av skadegörelse han gör sig skyldig till.

Lång avstängning?

– Fosshaugs humör... det är för honom ibland och mot honom ibland. Nu har han mest klantat till det för sig själv och för Tillberga, säger Hans Eklind.

Per Fosshaug riskerar nu, förutom reparationskostnaden för dörrarna, även en lång avstängning.

– Vi kommer lämna in en rapport om det här till förbundet. Men hur många matcher det blir har jag ingen aning om, säger domaren Thomas Nordin.

Och tillägger:

– Men det här är tragiskt. Per Fosshaug är enormt duktig bandyspelare. Med honom på planen hade Tillberga säkert vunnit matchen.

ÖSK vann matchen med 6–5.

Sportbladet har förgäves sökt Per Fosshaug för en kommentar.

STJÄRNANS RASERIANFALL I ÖREBRO – SÅ GICK DET TILL

FOSSHAUGS BANDYKARRIÄR FYLLT AV SKANDALER

Stefan Persson

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy