Stenson klar för semi

SPORTBLADET

Vann enkelt mot Hansen i kvarten

Virginia Water, England (TT-Reuters-AFP)

Golfaren Henrik Stenson möter sexfaldige mästaren Ernie Els i semifinal i matchspels-VM efter att ha spelat strålande i den helskandinaviska kvartsfinalen mot danske Anders Hansen.

Foto: Henrik Stenson.

Stenson, sextonde på världsrankingen, inledde de första arton hålen med åtta birdies och en fyrapoängsledning, en ledning han sedan utökade och med nio hål kvar att spela var han åtta upp.

På tionde slog dansken till med en hole-in-one, men upphämtningen kom försent. Matchen var över till svenskens favör när sex hål återstod.

– Jag spelade fantastiskt i dag, speciellt på morgonen. På eftermiddagen gjorde jag birdie på andra men slog sedan ett par dåliga slag men han gav upp sjätte och sjunde och efter det kände jag mig ganska segerviss, sade Henrik Stenson.

Sydafrikanen Ernie Els hade inga problem att besegra argentinaren Andres Romero i sin kvartsfinal med 6/5.

– Det kommer ett bli en tuff helg, att möta Ernie, den sexfaldige segraren som varit med och förändrat banan – han till och med bor här. Kan vi ge honom fler fördelar?, sade Stenson om sin semifinalmotståndare.

I den andra semifinalen möts Angel Cabrera, Argentina, och Hunter Mahan, USA. Cabrera slog ut titelförsvararen Paul Casey, Storbritannien, med 4/3 och Mahan vann över Sören Hansen, Danmark, med 6/4.

Fredagen inleddes med att de avbrutna åttondelsfinalerna avslutades. Stenson tog sig till kvartsfinal tack vare seger mot Woody Austin på det allra sista hålet.

Niclas Fasth, som enligt tidningen Svensk Golfs nätupplaga drabbats av bronkit, slogs däremot ut i åttondelsfinalen av Andres Romero.

Vinnaren i tävlingen får en miljon pund (runt 14 miljoner svenska kronor), den största enskilda förstaprischecken i en officiell tourtävling.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf