Mycket har hänt på bara några år

SPORTBLADET

Just nu befinner jag mig hemma i Connecticut och har långledigt.

Har spenderat tid med familjen och har i stort sätt inte gjort något sedan jag kom tillbaka från Las Vegas och WSOP.

Man blir lite trött av allt resande, så jag har mest spenderat dagarna med att ta det lugnt och spelat lite golf.

Jag var dock uppe i Oregon, i en stad som heter Corvallis och träffade en del av släkten, men den träffen var garanterat pokerfri för jag har också tagit ledigt ifrån spelandet. Men i slutet av augusti sparkar det igång igen.

Kommer åka över och spela premiären av den fjärde säsongen av EPT (European Poker Tour) i Barcelona. Missade Barcelona förra året, men minns Phil Iveys prestation, som lyckades komma tvåa, blir svårt att slå det.

Hur som helst ser jag verkligen fram emot att delta. I dagsläget vet jag inte vilka som kommer över från USA från mitt team, men jag har hört att vår nya stjärna Daniel Negreanu ska med, så jag slipper vara ensam nordamerikan omringad och attackerad av en massa skandinaver.

Efter Barcelona väntar nätspel då WCOOP (World Championship of Online Poker) som drar igång för femte året i rad i mitten av september. Ska själv spela så många event jag hinner och kommer även med all säkerhet kommentera live ett antal finalbord, då jag själv inte sitter där.

Pokerexplosion

I år är det femte året som WCOOP spelas och i slutet av augusti startar också fjärde säsongen av EPT. Det är helt otroligt hur pokern har exploderat över hela världen bara på några år.

Vinnaren av Main Event i förra årets upplaga av WCOOP vann hela 670?000 dollar. Jämför detta med 2002, då vinnaren fick

65?450 dollar och som förövrigt var från Sverige. Samma utveckling verkar också gälla för livepokern EPT, där vinnaren förra året, Bjorn-Erik Glenne, vann hela 898?300 dollar jämfört med den första säsongens EPT i Barcelona.

Där vann också en svensk, Alexander Stevic, men med en betydligt blygare prissumma på 98?000 dollar. Det ska bli intressant och följa utvecklingen av denna säsong – när det kommer till deltagarantal och prispengar.

Vi ses i Barcelona!

Varje torsdag turas tre pokervärldsmästare – Joe Hachem, Greg Raymer, Chris Moneymaker – om att skriva en krönika i Sport­bladet. Alla tre spelar för Pokerstars.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker