Här skjuter Zlatan Inter mot slutspel

SPORTBLADET

Nytt drömmål av svensken

Här svarar Zlatan Ibrahimovic för ett nytt drömmål.

Svensken sköt Inter vidare till åttondelsfinal i Champions League – och sköt upp sig själv i skytteligaledning.

– Jag spelar bra just nu, säger Zlatan till Inters hemsida.

Zlatan var länge osynlig i Champions League-mötet med turkiska Fenerbahce på San Siro. Men i den 66:e minuten slog svensken till, som så ofta förr.

Han tog emot ett inlägg från vänsterkanten och från stillastående dunkade han upp bollen i krysset. Närmsta backen Roberto Carlos och målvakten Volkan Demirel kunde maktlös titta på.

”Glad över mitt mål”

Målet var Zlatans femte i Champions League och han leder nu skytteligan i turneringen.

– Det var viktigt att vinna för att kvalificera sig på förstaplatsen och komma till åttondelsfinal. Jag är glad över det, och över mitt mål och hur laget spelade, säger Zlatan Ibrahimovic till Inters hemsida.

– Jag spelar bra just nu, men utan mina lagkamraters hjälp skulle jag inte kunna göra lika bra ifrån mig. Vi är ett bra lag och vi vill försöka bli ännu bättre, säger han.

Efter en ganska händelsefattig första halvlek gav Julio Cruz Inter ledningen i början av den andra halvlek. I en inläggsduell med Fenerbahcespelaren Edu lyckades Cruz forcera in bollen i nättaket.

– Vi hade problem i första halvlek, de är ett bra lag. Men vi spelade bra på det stora hela. I och med att vi gått vidare till åttondelsfinal kan vi säga att vi nått det första delmålet för säsongen och nu kan vi tänka på ligan och på att behålla förstaplatsen, säger Cruz enligt Gazzetta dello Sport.

Zlatan avstängd mot PSV

Kort efter sitt 2–0-mål drog Zlatan på sig en så kallad taktisk varning, som innebär att han är avstängd i den avslutande gruppspelsmatchen mot PSV Eindhoven som nu blir betydelselös för Inters del.

I den 78:e minuten valde tränaren Roberto Mancini att byta ut sin stjärnanfallare.

På stopptid kunde Luis Antonio Jimenez sätta 3–0 efter ett vackert anfall.

– I första halvlek spelade vi hyfsat men de var taktiskt väldisponerade på plan och jag måste verkligen ge mina komplimanger till Zico. När vi väl lyckats ändra ställningen blev allt lättare, säger Inters tränare Roberto Mancini enligt Gazzetta dello Sport.

– Det var viktigt att bli klara för åttondelsfinal med en omgång kvar för vi har inga fler uppehåll fram till jul. Nu ska vi rikta alla våra krafter mot ligan, säger han.