Bajen värvar från Smederna

SPORTBLADET

"Målsättningen är slutspel och sedan SM-guld"

Bajen speedway har gjort klart med VM-föraren Scott Nicholls.

– Nu ser det bra ut. Målsättningen är slutspel och sedan SM-guld, säger Bajens ordförande Fredrik Edberg.

Scott Nicholls har de nio senaste säsongerna kört för Smederna från Eskilstuna. Men nu väljer han att byta klubb, kontraktet är med Bajen är skrivet på två år.

Nicholls har kört i VM-serien sedan 2002 och har sin bästa totalplacering från 2003 då han blev sjua. Denna säsong kom han på elfte plats men via ett wild card kommer Nicholls att köra hela VM-serien även 2007.

– Nicholls behövde ett miljöombyte, och vi ska ge honom de förutsättningar han behöver för att blomma ut ordentligt, säger Edberg.

Bajen har tidigare värvat Tomasz Gapinski från Kaparna och Adam Sheilds från Vargarna. Kvar sedan den gångna säsongen finns bland annat VM-bronsmedaljören Nicki Pedersen.

– Vi hade en lärosäsong i år som nykomlingar och hade problem med mycket skador. Men vi lärde oss mycket och nästa år hoppas vi kunna leverera resultaten, säger Edberg.

Smederna tappar förutom Nicholls även Billy Hamill, som efter 15 säsonger väljer att byta till Masarna. Smederna presenterade på måndagen unge polacken Krzysztof Buczkowski från Vargarna som ett nyförvärv.

– Vi kommer att bygga laget på ett nytt sätt. Vi tänker på att klara ekonomin i första hand, säger Smedernas ordförande Göran Karlsson.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Speedway