Hammarby blir aktiebolag

SPORTBLADET

Så ska ekonomin räddas

Hammarby bandy bildar aktiebolag för att försöka rädda ekonomin.

Från fredag ska det gå att teckna aktier i Hammarby Bandy AB som i vår ska kunna handlas på smålistan Aktietorget, skriver Dagens Industri.

Flera idrottssektioner i Hammarby dras med stora ekonomiska problem. Nu följer bandyn i hockeyns skridskoskär och bolagiserar för att få rätsida på ekonomin.

– Det här är både spännande och nervöst. Vi sätter ett av de mest välkända sportvarumärkena i Sverige på börsen. Samtidigt har Hammarby under de senaste åren fått många negativa rubriker för att de olika sektionerna går så dåligt ekonomiskt och vi måste återupprätta förtroendet, säger Robert Carenfelt, vd i nya Hammarby Bandy, till DI.

I slutet av mars ska Hammarbyaktien handlas på Aktietorget. Hammarby Bandy hoppas få in 5 miljoner kronor genom bolagiseringen. Teckningspriset är satt till 10 kronor per aktie och den minsta teckningsbara aktieposten är 100 aktier. För den som tecknar minst fem aktieposter väntar en liten bonus, en biljett till bandyfinalen 2008 eller 2009, om klubben tar sig dit.

Pengarna från nyemissionen ska användas för att driva Hammarby Bandys elitverksamhet, inte för att betala skulder. Ett tidigare skuldberg på sex miljoner kronor minskats till 1,5-2 miljoner och återstoden ska regleras genom långsiktiga lösningar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy