Lyckodraget

SPORTBLADET

Superdäcken ska bärga titeln för Ferrari

Två segrar i rad – i Barcelona ska Michael Schumacher ta sin tredje.

Tack vare de nya superdäcken.

Rätt gummi Schumi siktar på tredje segern.

För första gången på nästan 20 månader har Ferraris storstjärna lyckats vinna två F1-lopp i rad. Nu vill han ta den tredje segern - en prestigefylld sådan på Fernando Alonsos hemmabana inför 130?000 åskådare i Barcelona.

– Jag ser fram emot nästa kamp, säger Michael Schumacher till F1-total.

– Vi satsar på att upprepa de framgångar som vi haft de två senaste loppen och vi har goda förutsättningar att lyckas.

Han ska göra det tack vare de nya superdäcken från Bridgestone.

De nya Pattexdäcken som i Tyskland kallas för ”undergummit” var enligt tidningen Bild och sport1 helt färdiga först i måndags och materialet ska vara extremt mjukt och smidigt.

– Vi har nu lärt oss så mycket om däcken att det inte längre spelar någon roll om det är varmt eller kallt, säger Michael Schumacher till Bild.

230 km/h – i kurvan

Med dem ska hans bil klara av att stå emot påfrestningarna på Circuit de Catalunya som anses vara en av de banor i VM-serien som sliter hårdast på däcken. Ferrarin ska gå som på räls – och i den långa kurvan med namnet ”New Holland” ska den sjufaldige världsmästaren kunna hålla 230 km/tim.

– Bridgestone har gjort enorma framsteg. Vi har famlat efter det vi sökt under en lång tid, men nu har vi äntligen hittat rätt. I fortsättningen kommer vi att vara riktigt starka, säger Ferraris stallchef Jean Todt.

13 poäng till täten

Framgångarna har också gjort att Ferrari givit Michael Schumacher möjligheten att vänta med beslutet om sin framtid fram till oktober och säsongens sista lopp.

Tysken har nu 13 poäng upp till Fernando Alonso i VM-toppen, men han har sedan tidigare sex segrar på Circuit de Catalunya.

Räkna med en tuff kamp i helgen – och under resten av säsongen.

Faktorerna bakom Ferraris framgångar

Anna Andersson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport