Fernando v/s Kimi – nu står det 1-1 i snöpliga slut

Publicerad:
Uppdaterad:

Per Gunne: Det var rättvisa skipad

Det finns en gud. En omdömesgill sådan. Fernando Alonsos avslagna hjulupphängning var inte ett förarmisstag, det var rättvisa skipad.

Jag kan fortfarande känna en kvardröjande smak av utsökt kokt sparris doppad i dijonhollandaise.

Välförtjänta segrar är till för att firas. Andras olycka är till för att firas. I går fanns två goda anledningar att njuta lite extra.

Kimi Räikkönens vinst i Kanadas GP var egentligen nog för en gourmetmiddag. Fernando Alonsos snöpliga sorti en efterlängtad krydda.

Vinnarskalle

Den där Fernando verkar vara en trevlig prick. Han besitter robust talang i lågmäld förpackning, toppad med en sällsynt vinnarskalle. En förare att älska.

I år har dock allt gått spanjorens väg. Han har haft ett flyt som skulle kunna få vem som helst att förskjuta sin egen bror. Allt killen rört vid har förvandlats till segrar. Möjligtvis skulle undantaget kunna vara fjärde platsen i Monaco där han rasade bakåt i fältet under de sista varven med blankslitna däck. Men inte om man jämför med Kimi Räikkönen i loppet efter.

Titelkombatanter

På Nürburgring sju dagar senare var det nämligen Kimis tur att råka ut för däckproblem. Då hade han inte samma tur som Fernando, istället exploderade finländarens framhjulsupphängning på det sista varvet när han var i ledning. Resultat: Kimi 0 poäng, Fernando 10 poäng.

I går bjöds vi omvända roller. Fernando var den drabbade, Kimi den lyckosamme.

Nu står det 1–1 i snöpliga slut för årets titelkombatanter. Kampen om kronan är vidöppen. Kan någon skicka hollandaisen?

?

Jordans Narain Karthikeyan har kallats ”världens snabbaste indier. Narains insatser i de senaste loppen får en att ifrågasätta körskickligheten hos en hel nation. I går tog det blott åtta varv innan han lyckades snurra av banan på egen hand.

Per Gunne

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN