Ett stort namn vinner VM i år

SPORTBLADET

Greg Raymer tror på ett spektakulärt poker-VM

Snart är det VM.

Inte bara i fotboll, utan också i poker i slutet av juli.

Det kommer att bli spektakulärt.

Nu är det inte länge kvar kära vänner. När du läser det här är vi redan i juni och det drar ihop sig till WSOP.

Jag har på känn att årets turnering kommer att bli något allldeles extra. Jag menar inte det rekordhöga deltagarantalet eller den rekordhöga prissumman, allt det där vet vi redan. Med 8 000 deltagare kommer prissumman för slutsegraren att hamna någonstans omkring 10 miljoner dollar – nytt pokerrekord. Men som sagt, det är gamla nyheter.

 Däremot känner jag på mig att årets turnering kommer att överraska och bli spektakulär.

Kanske är det dags för en dubbel, det vill säga att en spelare tar hem titeln två år i rad. Jag vet att Joe Hachem hoppas på det – och det har hänt förut, men med den enorma tillväxten på antalet spelarssidan blir det svårt för Joe.

Kanske är det dags för en tidigare mästare att ta igen titeln? Jag vet att jag (och förmodligen Chris) hoppas på det. Men, även om det inte är något fel på mitt självförtroende måste jag medge att sannolikheten även för detta är ganska liten.

Kanske är det dags för Phil Ivey att ta hem en riktigt stor titel? Inte helt osannolikt måste jag medge.

Jag tror på mig själv

Men, hur mycket jag än hoppas – och tror på mig själv – så tror jag att årets mest spektakulära pokerhändelse kommer att bjuda på något stort. Jag tror på en turnering som klarar att hantera 8 000 spelare på ett rättvist sätt, som är kul att delta i hela vägen. En turnering som gör pokern rättvisa. Jag tror på mig själv vid finalbordet – och jag tror på en segrare som visar att erfarenhet räcker långt.

Många av de stora turneringarna de senaste åren, WPT, EPT, WSOP, har visat upp nya segrare varje gång, nya namn, nya hjältar. Allmänheten har börjat fundera på hur duktiga ”pokerproffsen” egentligen är. I tennis, fotboll, basket och golf känner vi ju igen segrarna – varför gör vi inte det i poker?

 Svaret är inte enkelt, det finns många. Tillväxten är enorm, det kommer fram nya spelare hela tiden och vem som får chansen begränsas inte på samma elitistiska sätt som i andra sporter – av stall, proffskontrakt, klubbtillhörighet. Samtidigt blir turneringarna blir fler, liksom de kända namnen.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, pokern är den mest demokratiska sporten/sysselsättningen av alla som har stora prissummor. Därför är pokern inte som golfen där samma dussin spelare vinner all tävlingar. Det är en del av tjusningen med poker.

 Men tillbaks till årets WSOP. Det jag känner på mig är att i år så kommer det slutligen att ske igen. Ett känt ansikte kommer att ta hem titeln, ett proffs – en spelare som folk känner till. Jag tror att det skulle vara bra för pokern – att visa att stjärnorna håller måttet. Jag skulle inte vara jag om jag inte hoppades på mig själv...

sportbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker