Motorsport

Vargarnas reserver lyckades inte rå på Indianerna

SPORTBLADET

Men laget fick med sig bonuspoängen

När Vargarna slog Indianerna på hemmaplan tog Joe Screen och David Norris 24 av lagets 54 poäng.

I returen föll laget med dem.

– Vi får vara glada för bonuspoängen, säger tränaren Åke Bergström.

Förlösande seger? Jovars. Joe Screen går i väntans tider hemma i Manchester och fick därför ledigt mot Indianerna. Han var å andra sidan inte den ende föraren som saknades i laguppställningen. David Norris, även han på reservplats senast, och Matej Zagar, VM-föraren som inte får till det i elitserien, fanns inte heller på plats i Sannahed.

Ersättarna: Lukas Dryml, Daniel Nermark och Andreas Messing, en 18-åring från farmarklubben Getingarna.

Resultatet: Trion tog åtta poäng – tillsammans.

Att Vargarna ändå fick med sig bonuspoängen till Norrköping är en sensation. Indianerna är svårslagna på bortaplan och har i år slagit både Smederna och VMS Elit inför hemmaplubliken.

– Killarna visar en otrolig inställning. Vi hade tre stopp i poängläge: (Steve) Johnston två och (Jason) Lyons ett. Men trots det och att siffrorna drog iväg kämpade alla som bara den. Det var roligt att se. Efter heat 9 hade nog Indianerna räknat in bonuspoängen, men då tog vi två femettor. Jag är glad över killarnas sätt att fightas, att aldrig ge upp, säger Åke Bergström, Vargarnas tränare.

I Indianerna gjorde Rafal Okoniewski debut efter sitt benbrott. Laget släppte även fram Maciej Kuciapa, som debuterade i elitserien. Ingen av polackerna imponerade. Okoniewski tog 4+1 poäng, Kuciapa 5+1.

– Kuciapa får ändå godkänt. Det var första gången han var i Sannahed. Han tränade på förmiddagen och det är alltid svårt att komma till en ny banan. Okoniewski känner fortfarande av skadan, säger Rikard Andersson, Indianernas lagledare.

Besviken att ni inte tog bonuspoängen?

– Ja, vi började starkt, men tappade mot slutet. Det är klart att det var onödigt. Men Vargarna åkte bra. Vi fick slita för att vinna, säger Rikard Andersson.

Stefan Holm

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Motorsport

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Speedway