Sportbladet

Regeringen säger nej till Östersunds-OS

SPORTBLADET

Ringholm: För stor samhällsekonomisk osäkerhet

Östersund kan glömma OS 2014.

I kväll kom beskedet att regeringen inte stödjer en ansökan.

– Regeringen har kommit fram till att det är en så stor samhällsekonomisk osäkerhet kring ett så dyrt och stort projekt att det i dagsläget inte finns möjlighet att lämna in ansökan, säger idrottsministern Bosse Ringholm till TT.

– Nu finns inte längre förutsättningar att gå vidare, konstaterar Karin Mattsson i riksidrottsförbundet.

– Nu finns inte längre förutsättningar att gå vidare, konstaterar Karin Mattsson i riksidrottsförbundet.

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON

Planerna på ett framtida vinterspel i Östersund 2014 läggs på is.

Efter ett samtal i kväll mellan idrottsminister Bosse Ringholm och Sveriges olympiska kommitté kom beskedet att regeringen inte stödjer projektet – och därmed finns inte längre någon grund för en svensk kandidatur.

– Förutsättningen för Sveriges olympiska kommitté var att regering och riksdag skulle garantera kostnader på sex till sju miljarder kronor. Och det var bara för anläggningar.

– Men vi håller trots allt dörren öppen för framtiden, säger Bosse Ringholm till TT.

– Östersund och Åre har visat att de har möjlighet att bygga upp en kapacitet. Men det gäller att lösa de ekonomiska förutsättningarna, både vad staten kan göra men och också vad näringslivet kan göra och vilken kapacitet idrottsrörelsen har.

I ett pressmeddelande kommenterar nyvalda riksidrottsförbundsordföranden Karin Mattsson beskedet.

- Nu var regeringen inte beredd att ge de nödvändiga garantierna mot bakgrund av att de samhällsekonomiska förutsättningarna var för osäkra. Därmed var vi också överens om att förutsättningarna att gå vidare inte längre fanns.

Anders Burström

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet