Söderling ut direkt

SPORTBLADET

Föll mot Nadal i tre raka

Robin Söderling var utan chans mot världstvåan Rafael Nadal i Paris.

Den 19-årige spanjoren satte dessutom rekord genom segern 6–2, 7–5, 6–1, hans 54:e raka seger på grus.

Men Söderling tror själv att det blir Roger Federer som tar hem franska mästerskapen.

Robin Söderling kunde inte stoppa spanjoren Rafael Nadals framfart på grusbanorna i Paris. Svensken föll i första omgången av franska tennismästerskapen med 0–3 i set på Philippe Chatrier, centrecourten på Roland Garros. Nadal tog därmed sin 54:e raka seger på grus och slog Guillermo Vilas rekord från 1977.

– Det här är ett väldigt speciellt ögonblick för mig. Jag vill tacka alla, framför allt fansen. Det är tack vare er jag får uppleva det här, sade en ödmjuk Nadal efter matchen.

Precis som siffrorna visar var det framför allt i andra set som Söderling orkade störa världens just nu främste tennisspelare på grus. Svensken bröt fram till 4–2 och hade även möjligheter till 5–2.

– Det känns som att jag kunde och borde tagit det setet. Men han är otroligt bra på grus så det är inte säkert att det hade påverkat matchen så mycket, säger Söderling till TT, som inte trivdes med vädret i Paris.

– Det var väldigt svårspelat, det blåste mycket och det är inga roliga förhållanden. När man möter Nadal måste man gå nära linjen, vilket är otroligt svårt när det blåser så mycket. Han påverkas inte så mycket för han spelar mer mitt i banan.

Efter det jämna andra setet orkade inte Söderling resa sig och lämnade efter två timmar och åtta minuter banan i skymundan av rekordmannen Nadal. För den spanske tonåringen väntar nu antingen Kevin Kim, USA, eller brasilianaren Julio Silva i andra omgången. Men Söderling tror inte att Nadal kommer ta hem franska mästerskapen.

– Nej, Federer är en mycket bättre spelare. Jag tycker faktiskt det är lite konstigt att Nadal slagit honom flera gånger. Jag tror Federer tar honom.

För 21-årige Söderling väntar antingen dubbelspel med Johan Landsberg, vilket avgörs under tisdagen, eller förberedelser inför grässäsongen.

Sportbladet.se - TT ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis