Vettel kraschade på träningen i Japan

SPORTBLADET

Jenson Button snabbast

Sebastian Vettel behöver ta en poäng.

Han inledde helgen i Japan med en krasch.

– Det var en väckarklocka för mig, säger VM-ledaren.

Det var Jenson Button, McLaren som var snabbast på den första träningen, där Sebastian Vettel, Red Bull körde av banan. Men VM-ledaren och bilen klarade sig utan skador.

– Det var en bra väckarklocka för mig, en bra påminnelse om att jag inte ska tänka på något annat, säger Sebastian Vettel till internationella medier.

– Det var inget stort misstag som jag gjorde, men kanske var jag inte hundra procent fokuserad i just det ögonblicket och ett enda litet misstag här kan bli väldigt dyrbart. Jag körde av, försökte komma tillbaka, försökte sänka hastigheten, men jag lyckades inte och körde in i muren. Det var ingen större fara, men jag fick vissa skador på bilen. Det är inte riktigt bra, det gjorde att vi fick ändra vår plan, men jag tycker ändå att eftermiddagen var bra.

”Svårt att köra här i år”

Tiden vid sidan av banan använde han till att titta på sina konkurrenter:

– Det är rätt svårt att köra här i år, med de nya däcken. Normalt sett är bilarna alltid lite mer levande här och när jag tvingades vila så fick jag möjlighet att titta på de andra bilarna och på Suzuka kan man se att det är betydligt mer liv i dem än vad det brukar vara, säger Vettel.

– Det kommer att bli mycket intressant på söndag.

På den andra träningen var det återigen Jenson Button, som är den enda föraren som har någon chans att peta ner Vettel från VM-tronen, som var snabbast (1.31,901). Fernando Alonso, Ferrari, var 0,174 långsammare än Button och Vettel var trea före sin teamkompis Mark Webber och Ferraris Felipe Massa.

Träning med problem

Mercedes rekordmästare Michael Schumacher var återigen snabbare än sin teamkolega Nico Rosberg, duon var sexa och sjua.

Men det var inte alls en träning utan problem, för HRTs Vitantonio Louzzi var passet över efter bara ett par minuter. Då tvingades han placera bilen vid sidan med tekniska problem Bruno Senna, Renualt, snurrade, men klarade av att undvika skador på bilen och även Sabuerbs Kamui Kobayashi for av banan, men även han klarade sig utan att skada bilen. Värre var det för Williams båda bilar, både Rubens Barroichello och Pastor Maldonado fick avbryta passet. Barrichello efter en krasch och Maldonado hade problem med motorn.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1