Han kan ha avslöjat Red Bull som fuskare

avHampus Hagman

Publicerad:
Uppdaterad:

Annas Motorlista 20/5

Neel Jani

1) Adrian Sutil
Han är veckans snackis. Force Indias förare är polisanmäld för misshandel och grovt vållande till kroppsskada. På Lewis Hamiltons segerfest efter Kinas GP skadade han Eric Lux, en av höjdarna hos Renaults ägare, med ett glas. Lux tvingades uppsöka sjukhus för att sy i halsen och har nu polisanmält föraren. Han vill ha 91,5 miljoner kronor i skadestånd.
2) Sebastian Vettel
Leder F1 överlägset med sina tre segrar och en andraplats. Nu väntar tävlingen i Barcelona och tysken satsar som vanligt på pole – och seger.
3) Fernando Alonso
Spanjoren har förlängt sitt kontrakt med Ferrari fram till och med 2016.
– Det är fantastiskt att vi kan förlänga med en förare som kan vinna även när förhållandena är svåra, säger president Luca di Montezemolo.
4) Marcus Ericsson
Farten fanns där i premiären, men ett par felaktiva beslut under kvalet ställde till det för svensken. Nu är det dags för säsongens andra Gp2-lopp och målet är att kvala bra för att vara med och slåss i toppen.
5) Kimi Räikkönen
Nu är det dags, premiär i NASCAR.
Den före detta F1-mästaren kvalar i kväll till loppet i Truckseries och tävlingen körs i Charlotte.
6) Dani Pedrosa
Efter smällen i Le Mans senast bröt MotoGP-föraren sitt andra nyckelben. I onsdags opererades han och nästa vecka börjar rehabträningen. Men det är osäkert om VM-tvåan kan vara med i hemmaracet i Barcelona den 3-5 juni.
7) Andréas Eriksson
Var tvåa och bäste svensk i rallycross-EM förra helgen. Nu ska han och Stecka Walfridsson försvara de svenska färgerna i Frankrike.
8) Bernie Ecclestone
F1-gurun vill att Bahrains GP ska köras i år. Det senaste är att det körs den 30 oktober och Indien får säsongsfinalen den 4 december. Ett beslut tas den 3 juni.
9) Jonas Kruse
Den dubble svenske mästaren gör comeback i South Swedish Rally den 3-5 juni och vill gärna köra de tre avslutande SM-deltävlingarna också.
10) Christian Klien
Den före detta F1-föraren hoppas på en plats hos BMW när de går in i DTM 2012.
MOTORSTOPP:
Neel Jani
Har han avslöjat sin arbetsgivare på twitter? Red Bulls testförare skrev i söndag att han ”verkligen fick träna nacken” och han skrev om ” de snabba kurvorna” när han testade för Red Bull, det har tolkats som att han körde flera varv på en bana och det är förbudet. Red Bull säger att det var ett test på en raka och att Jani inte twittrade själv. Inlägget har nu tagits bort.

Publicerad: