Northugs flickvän också med i skid-VM

SPORTBLADET

Norge gör en Spanien

Iker Casillas flickvän är en stor tv-personlighet i Spanien.

Nu gör norska TV 2 något liknande.

Petter Northugs flickvän Rachel Nordtömme ska jobba med skid-VM.

– Jag är mycket glad över att ha henne i vårt VM-lag, säger sportredaktören Vegard Jansen Hagen.

Att Iker Casillas flickvän Sara Carbonero är en stor tv-personlighet i Spanien undgick nog få under sommarens fotbolls-VM. Carbonero intervjuade sin pojkvän under mästerskapet och fick en uppmärksammad kyss efter finalen.

”Smittande humör”

Nu kanske något liknande kan hända i Norge om ett par veckor. Petter Northugs flickvän Rachel Nordtömme har nämligen fått jobb på norska TV 2 under skid-VM i Holmenkollen.

– Jag är riktigt glad över att ha Rachel Nordtömme i vårt VM-lag. Hon har genom flera projkekt bevisat att hon är en duktig berättare med smittande humör och en massa energi, säger TV 2:S sportredaktör Vegard Jansen Hagen till VG Nett.

Bloggerska

Nordtömme, som är en mycket känd bloggerska i Norge, ska dock inte arbeta som reporter i den mixade zonen, och lär därför inte göra intervjuer med Northug, 25.

– Hon kommer ta VM-tempen och skildra mästerskapet från sin personliga synvinkel. Jag tror att det kan ge många spännande reportage med lite andra infallsvinklar än de traditionella. Hon är en stenhård tävlingsmänniska som även på detta fältet kommer gå för guld, säger Jansen Hagen.

Nordtömme är även hon en duktig idrottare. Hon tog i höstas brons i 400 meter häck på norska mästerskapen.

Hon vållade även stor uppmärksamhet då hon i höstas ställde upp på lättklädda bilder i tidningen Mann.

ARTIKELN HANDLAR OM