VM-hjälten Carlén svårt knäskadad

Publicerad:
Uppdaterad:

Blir borta åtta månader

Oscar Carlén
Foto: Jimmy Wixtröm
Oscar Carlén

Oscar Carlén har fått en korsbands- och meniskskada i knät.

Han kommer att opereras, sannolikt i Sverige, och blir borta i sex till åtta månader.

– Just nu känns det jädrigt surt, säger han till TT.

Skadan inträffade i Bundesligamatchen mot Hannover på onsdagskvällen. Men redan innan matchen, som var Carléns första efter VM, hade han problem med knät.

Vill opereras i Sverige

– Det har inte känts 100 procent efter VM, då jag fick en körare på knät. Vi har gjort allt vi kunnat – styrke- och stabilitetstester och magnetröntgen och inget har visat på någon skada. Men jag har haft känslan att knät inte har känts helt stabilt, säger Carlén.

Det är det främre korsbandet och inre menisken i det högra knät som är skadat. Nu väntar operation, sannolikt i Sverige.

– Det är mitt önskemål. Efter operationen tar det sex till åtta månader innan jag kan spela handboll igen. Det är lång tid, säger han och suckar.

”Jädrigt tungt och trist”

– VM var höjdpunkten den här säsongen, men det är många roliga matcher här i slutet på säsongen. EM-kvalmatcher och vi har ett bra läge i tyska cupen att gå till semifinal. Det är jädrigt tungt och trist.

2004 var Carlén korsbandsskadad i det andra knät.

– Då kom jag tillbaka med bravur och kände mig riktigt stark efter den operationen. Jag hoppas på något liknande denna gång.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN