”Verkar som vi inte får någon motor”

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Inte heller Ferrari vill leverera motor till de tidigare mästarna

Foto: AP

Har Red Bull ingen ny motorleverantör inom tre veckor – då lämnar teamet F1.

Men varken Mercedes eller Ferrari vill hjälpa de tidigare mästarna.

– Nu verkar det som om vi inte får någon motor, säger Red Bulls stallchef Christian Horner.

Red Bull bröt kontraktet med motortillverkaren Renault tidigare i år och letar efter en ny motorleverantör. I onsdags påtalade ägaren Dietrich Mateschitz att man måste ha en motor till så väl Red Bull som Toro Rosso innan oktober är över, annars är teamens tid i F1 förbi.

Mercedes har redan sagt nej, Honda är inte intresserade, Renault har ett eget fabriksstall till nästa år och nu backar även Ferrari.

– Red Bull har ingen motor till 2016 och nu sägs vi vara skyldiga till det, men så är det inte, säger Ferraris stallchef Maurizio Arrivabene till brasiliansk TV.

– Red Bull var så säkra på att Mercedes skulle sälja motorer till dem att de bröt kontrakten med Renault, Infiniti och Total. Sedan kom de till oss, hade de gjort det i juni hade vi haft tid, men efter Monza, det går inte.

Ferrari säger nej

Ferrari levererar motorer till det egna teamet, till Marcus Ericssons Sauber och nästa år även till nykomlingarna Haas. Enligt de senaste ryktena från Sotji där säsongens 15:e F1-lopp avgörs på söndag, kan italienarna tänka sig att leverera motorer till Toro Rosso, men inte till Red Bull.

– Att  leverera till ännu ett team det skulle kasta omkull alla våra planer, säger stallchefen.

Hemliga möten

Under fredagen har Red Bull haft flera möten i Sotji och Red Bulls ambition är fortfarande att hitta en lösning så att de två systerstallen finns med i serien även nästa år.

– Just nu ser det ut som om vi inte får någon motor, säger Red Bulls Christian Horner till auto, motor und sport efter den första träningen i Sotji.

– Men ingenting är klart än, allt är öppet.

Det senaste ryktet är att Red Bull nu överväger att skriva ett nytt kontrakt med Renault – samma motortillverkare som man lämnade för ett par veckor sedan.

Publicerad: