Sarah True vann i Stockholm – igen

SPORTBLADET

Totalledaren Gwen Jorgensen var inte med.

Då tog Sarah True hem Stockholms VM-deltävling i triathlon för andra året i rad.

Det blev, i sedvanlig ordning på damsidan, stor amerikansk dominans på prispallen. Men när regerande världsmästaren och tillika totalledaren Gwen Jorgensen – som vunnit sex av sju VM-deltävlingar i år – saknades tog trean Sarah True och tvåan Katie Zaferes sista möjligheten att knappa in i totalställningen i lördagens soldränkta tävling i centrala Stockholm.

Zaferes ledde efter simningen (1 500 meter), två sekunder före True. När de 40 kilometerna på cykling hade avverkats var det Flora Duffy, Bermuda, som gått upp i ledning. Men ju längre den avslutande milen i löpning pågick stod det klart att det handlade om True och Zaferes.

Ryckte ifrån

Till slut ryckte True och korsade mållinjen först på 2.01.05, 14 sekunder före Zaferes. Andrea Hewitt, Nya Zeeland, var ytterligare sju sekunder bakom.

"Stockholm är en vacker stad, ett vackert ställe att tävla på. Jag kom tillbaka hit och ville göra fjolårets seger rättvisa och jag är glatt överraskad" sade True enligt Svenska triathlonförbundet.

Den svenska stjärnan Lisa Nordén tvingades för andra året tacka nej till Stockholms VM-deltävling i sista stund, den här gången på grund av sviterna efter en virusinfektion och ögoninflammation.

På söndagen avgörs herrarnas VM-deltävling. Där fick svensken Gabriel Sandör en sen plats och gör därmed VM-debut.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Triathlon