Forne NBA-stjärnans nya jobb - Starbucks

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Uttagen i fyra All Star-lag

Vin Baker, i OS 2000.
Foto: TT
Vin Baker, i OS 2000.

Vin Baker spelade 13 säsonger i NBA och blev uttagen i fyra All Star-lag.

I dag utbildar han sig hos Starbucks och arbetar som präst.

– Jag var alkoholist, jag förlorade en förmögenhet, säger Vin Baker enligt USA Today.

Foto: TT
Vin Baker, 2015.

Under perioden 1993-2006 hann Vin Baker, 43, representera Milwaukee Bucks, Seattle SuperSonics, Boston Celtics, New York Knicks, Houston Rockets och Los Angeles Clippers. Mellan 1995-1998 blev han dessutom uttagen till NBA:s All Star-lag samtliga år.

Trots att Baker – som spelade som center och power forward – tjänade 97 miljoner dollar (834 miljoner kronor, räknat i dagens valutavärde) bara i lön under karriären tvingas han i dag försörja sig via kafékedjan Starbucks och som präst.

”Lita inte på folk”

I en intervju med Providence Journal – vilken USA Today tagit del av – berättar Vin Baker om alkoholismen han hade och sin nya verklighet.

– Jag skulle rekommendera att du omger dig själv med den person du litar på allra mest, någon som kan berätta för dig ”Du har fel, köp inte det, gå inte dit, den personen är inte bra”.

Baker fortsatte med att ge spelare råd:

– Lita inte på din revisor eller en familjevän. Se till att du är medveten och var ansvarsfull för rätt som det är stjäl folk från dig.

Arbetar som präst

Under spelarkarriären drogs Baker med alkoholism och 2007 åkte han fast i ett nykterhetstest.

– Jag var alkoholist, jag förlorade en förmögenhet. Jag hade en stor talang och förlorade den, säger Vin Baker enligt USA Today.

Numera tränar Baker för att bli föreståndare på ett Starbucks och arbetar som präst i en kyrka. Den forne stjärnan ska vara bestämd att bygga upp sitt liv igen – för att på så vis kunna bli en förebild för andra stjärnor som hamnat i problem.

Publicerad: