Söderling: Kanske bäst att Nadal förlorar

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Förre svenske tennisstjärnan trött på den ständiga frågan

Söderling och Nadal.
Foto: TT
Söderling och Nadal.

Vill du göra Robin Söderling less?

Fråga om den unika vinsten över Rafael Nadal i Franska öppna.

– Alla frågar mig om den matchen. Det kanske är bäst att han förlorar igen, så att folk slutar fråga mig om det, säger han till Daily Telegraph.

Robin Söderling är fortfarande den enda spelaren som har vunnit över den spanske grusgiganten Rafael Nadal i Franska öppna, som den nuvarande världssjuan vunnit nio av tio försök.

Något som har gjort att frågan om matchen fortfarande luftas flitigt. Så flitigt att Söderling nu verkar önska att Nadal återigen visar sig sårbar på gruset i Paris när han inleder turneringen i helgen.

Nadal har ett mäkta imponerande facit från grusturneringen med 66 vinster och en förlust sedan 2005 när han vann Grand slam-titeln i debuten.

– Det säger mer om "Rafa" än det gör om mig, säger Söderling.

– Det kommer inte hända igen, inte på 100 år, säger han.

Förlusten kom 2009

Enda förlusten kom alltså mot svenske Söderling i åttondelsfinalen 2009.

Söderling förlorade sedan finalen mot Roger Federer, och tog sig till final igen året efter där Nadal fick revansch från nederlaget året innan.

– Det är ju bra att jag är den enda, men alla frågar mig om den matchen.

– Det har blivit en sorts legend, och folk har ofta fel och tror att jag är den enda spelaren som har vunnit över honom någonsin. Några tror att det var i finalen och andra tror till och med att det var i Wimbledon, säger Söderling.

Inte Nadal som favorit

I år ser svensken, som själv lagt av med tennisen på grund av skadebekymmer, inte Nadal som favorit och blir det förlust hoppas Söderling att få fler frågor om andra delar av karriären också.

– Jag är väldigt stolt över andra saker i min karriär; min topp fem-rankning, två Grand slam-finaler... Jag är faktiskt mer stolt över finalen i Franska öppna 2010 än året innan, säger Söderling.

Publicerad: