”Vi får dem ur balans”

avMalin Wahlberg

Norrköping tog fjärde raka mot BC Luleå

Foto: Bildbyrån
Norrköpings Joakim Kjellbom.

Medan toppkonkurrenterna har svajat går Norrköping Dolphins som tåget.

Mot BC Luleå kom fjärde raka segern enkelt.

– Vi får dem ur balans, säger coachen Adnan Chuk.

Södertälje Kings och Borås Basket har tagit vidare sig till andrarundan i Europe Cup. Satsningar har dock påverkat spelet basketligan.

Tabelltvåan Borås har förlorat två av sina fyra senaste matcher och Kings, som var obesegrat efter tio matcher, har två raka förluster.

Det öppnar upp för Norrköping Dolphins. Efter fjärde raka segern mot BC Luleå börjar laget se ut som en allvarlig utamanare till seriesegern.

– Det har bara gått 12 omgångar, det är fortfarande två tredjedelar att spela. Det är långt dit och vi ska inte dra sådana slutsatser. Vi tar en match i taget och vill fortsätta utvecklas och ta kliv framåt. Gör man det under säsongen kan man gå väldigt långt. Vi får se vart det bär, säger coachen Adnan Chuk.

Kan det var en fördel för er att Borås och Södertälje spelar Europaspel?

– Ja, jag är verkligen pro att spela i Europa. Det är en tuff period nu, men man får tillbaka det i slutspelet när man är van att spela tuffa matcher.

Chuk håller Södertälje som den absolut tuffaste konkurrenten den här säsongen.

– Det är inget att snacka om. De är lite slitna nu, men vi mötte dem innan och de var verkligen tuffa. Tabellen ljuger aldrig.

”Har full kontroll från början”

Norrköping hade inga problem att besegra BC Luleå på tisdagen och vann enkelt med 70-57.

– Vi har full kontroll från början. Vi håller dem på 4-5 poäng i första, spelar väldigt bra defense och tar bort mycket av deras spel. Vi får dem ur balans och får matchen dit vi vill, säger Chuk.

Dolphinscoachen, som haft en lång karriär som spelare, tog över som ny huvudtränare inför säsongen. Han har lagt stor fokus på försvarsspelet inför den här säsongen, vilket märks på siffrorna (56 insläppta mot Sundsvall senast, 57 mot Luleå).

– Det är min uppgift att få ut det bästa av laget och vi har ett väldigt starkt försvarslag, av den enkla anledningen är det också något vi jobbat mycket på, säger Chuk.

■ ■ ■

Södertälje spelade sin första match i andra gruppspelet på tisdagen och åkte på fjärde raka förlusten. Laget var chanslöst mot försvarsstarka Frankfurt som vann på hemmaplan med 95–64.

ARTIKELN HANDLAR OM