Motorsport

Tidemand tog 31:a pallplatsen i VM

Av: 

Anna Andersson

Pontus Tidemand tog 31:a pallplatsen i VM, WRC2
Pontus Tidemand tog 31:a pallplatsen i VM, WRC2

SPORTBLADET

Pontus Tidemand tog ännu en pallplats.

Hans 31:a i VM.

– Jag är nöjd med vad vi presterat, säger han.

Svensken siktade på en seger i rally Wales GB, men redan på fredagen försvann den möjligheten. Han kämpade med inställningarna på bilen samtidigt som teamkompisen Kalle Rovanperä imponerade.

- Det var helt klart rallyts mest krävande dag där vägkaraktären och greppet växlade hela tiden. Bilen kändes understyrd och vi klarade inte av att utmana som vi hade hoppats på utan såg till att ta oss igenom dagen, säger Pontus TIdemand.

Tillsammans med kartläsaren Jonas Andersson hade han en minut upp till ledningen inför de nio sträckorna på lördagen och svenskarna klarade sig bra både under förmiddagens regn och eftermiddagens upptorkande vägar. De höll jämna steg med den ledande finländaren, trots att de var med om en incident under den andra sträckan och själva fick reparera bilen.

- Vi slog i höger bak på dagens andra sträcka. Som tur var hade vi med oss tillräckligt med reservdelar i bilen för att fixa det när vi inte hade någon service innan målgång.

Pallplats 31 för Tidemand

Under söndagen säkrade svensken sin 31:a pallplats i VM när de slutade tvåa.

- Det har varit en lång helg i svåra förhållanden, men jag är nöjd med vad vi presterat. Av totalt 23 R5-bilar slutade vi tvåa och har varit med och krigat om topptider. Visst siktade vi på seger för mästerskapets skull men förhoppningen grusades redan på fredagen, säger Pontus Tidemand.

– Jag är imponerad av Kalles framfart, särskilt just på fredagen, och det hade varit kul om vi hade fått till en jämn fight hela vägen som vi hade på lördagen och söndagen. Förutom andraplatsen tar vi med oss riktigt bra erfarenhet på komplicerade underlag och det kommer vi kunna dra nytta av i framtiden.

Jämn titelkampen i WRC 2018

I WRC-klassen vann Sebastien Ogier medan Thierry Neuville bara var femma. Det gör att Neuville har sju poängs ledning när två deltävlingar återstår av säsongen.

– Vi gav verkligen allt och en miss under lördagen gjorde att vi missade pallen, säger Neuville.

– Mästerskapet är allt annat än avgjort och för fansen är det väldigt spännande Jag hade hellre haft en större ledning nu får vi se vad som händer i de avslutande rallyna. VI får samla ihop oss och satsa för att vinna mästerskapet under de två avslutande helgerna. Vi har avgörandet i våra händer.

Följ VM i rally 2018 - guide till hela säsongen

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Ebba Anderssons succé ger Charlotte Kalla ro i VM-krisen

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

WRC2

Pontus Tidemand

Thierry Neuville