Premier League

Klopp förtvivlad: ”Ingen tänker på det”

Av: 

Ibraheem Alsalman

SPORTBLADET

Liverpool har två viktiga matcher på fyra dagar.

Det har fått Jürgen klopp att ilskna till mot spelschemat.

– Jag tror inte att de (Premier League) tänker på det överhuvudtaget. Det är inte intressant för dem, säger LFC-bossen.

Manchester City vann i går sin match, och sätter stor press på jagande Liverpool när de tar emot Burnley på Anfield under söndagen.

Men söndgasdrabbningen kommer endast två dagar före det avgörande mötet mot Bayern München i Champions League – något som har fått Klopp att reagera.

– Klart det finns en skillnad att spela på lördag eller söndag. Hade vi spelat i går så hade vi kunnat ha en extradag i vila och återhämtning. På måndagen kunde vi ha kört en lätt träningspass, och på tisdag hade vi kunnat köra 100 procent. Då hade vi varit redo att spela på onsdag, säger han enligt Goal.

”Vi accepterar det”

Men nu blir det alltså inte som den 51-årige tysken vill. Just nu skiljer det fyra poäng mellan City och Liverpool, och nu hävdar Jürgen Klopp att Premier League inte bryr sig speciellt mycket.

– Det är inte intressant för dem. Folk tror att vi hittar på ursäkter men det gör vi inte. Vi accepterar hur det är men det måste finnas någon som tänker på det, någon som tar dessa beslut.

Tre matcher väntar

Han avslöjade också vad de kommer göra annorlunda inför CL-mötet.

– Baserat på hur situationen ser ut så kommer vi köra en träningspass här (i Liverpool) innan vi flyger till München på tisdag. Men det är fortfarande bara två dagar efter Burnleymatchen så jag kan inte förvänta mig att alla spelare är friska.

Liverpool möter Burnley på söndag. Efter det väntar två bortamatcher. Först ska de möta Bayern München i Champions League, och sen ska de åka till Craven Cottage för att möta bottenlaget Fulham. Sedan väntar landslagsuppehåll.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

TIPSET: Så slutar åttondelsfinalerna i CL

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League

Liverpool

Jürgen Klopp

Champions League fotboll (herrar)