Vill tävla i OS 2020 - är tio (!) år gammal

”Varför ska pojkar få ha allt det roliga?”

Sky Brown kan bli historisk på OS i Tokyo.

Hon är tio år gammal – och hoppas kvala in i två (!) grenar.

– Jag vill dit medan jag är ung och visa varje tjej att allt är möjligt, säger Brown.

Sommaren 1928 blev Margery Hinton den yngsta brittiske sommar-olympiern någonsin. Hinton var 13 år gammal när hon tävlade i 200 meter bröstsim i Amsterdam.

Nu är rekordet hotat.

På torsdagen meddelade Skateboard UK vilka fem åkare de satsar på under kvalet till nästa års olympiska spel i Tokyo, där skateboard för första gången kommer att finnas med som gren.

På listan över brittiska åkare finns Sky Brown.

Hon är tio år gammal.

– Jag vill bara ut och ha kul. Jag känner att det inte spelar någon roll hur gammal du är. Jag är liten och kommer vara med i den här enorma tävlingen. Du kan göra allt, oavsett hur gammal du är, säger den 134 centimeter långa skejtaren till BBC.

”Tjejer kan göra vad de vill”

När OS invigs i Tokyo kommer Brown ha fyllt tolv. Hon hoppas ta sig igenom kvalprocessen - som kräver en topp 20-placering på världsrankingen. Samtidigt vill hon inspirera andra unga tjejer.

– Varför ska pojkar få ha allt det roliga? Jag tycker att tjejer kan göra vad de vill. Förhoppningsvis går vi vidare till OS, för jag vill dit medan jag är ung och visa varje tjej att allt är möjligt.

Till Press Association Sport säger jättetalangen att hon även har siktet inställt på en annan OS-gren.

– Jag älskar att skejta, det får mig att må bra och bli glad. Men jag älskar att surfa också, och skulle älska att ställa upp i båda grenarna på OS.

Även surfningen gör debut som gren på OS i Tokyo.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN