Cavic tror inte på konspirationsteorier

"Jag accepterar förlusten"

Konspirationsteoretiker hävdar att Michael Phelps, till vänster i bilden, fick stryk av Milorad Cavic, till höger, i ett av OS-loppen.
Konspirationsteoretiker hävdar att Michael Phelps, till vänster i bilden, fick stryk av Milorad Cavic, till höger, i ett av OS-loppen.

Det flyter omkring konspirationsteorier i simvärlden. Teorier om att Michael Phelps egentligen inte vann alla sina åtta guld på sportslig väg utan tack vare sin sponsor Omega. Här är bilderna som får världen att spekulera.

Det ska sägas att bilderna inte ger något direkt svar på frågan om vem som egentligen var först på 100 meter fjäril av OS-simningarnas kung Michael Phelps och Milorad Cavic. Det som är känt är att Phelps vann med en hundradel enligt klockan, men några bilder underifrån har inte funnits tillgängliga.

Ett extra simtag

Reprisbilderna har tidigare tydligt visat att de två har en helt olik målgång. Cavic, som ledde när spurten inleddes, valde att glida in i mål samtidigt som Phelps tog ytterligare ett simtag vilket gav honom extra fart och gjorde det möjligt att komma ikapp trots att han låg en bra bit efter innan just det simtaget. Ikapp, men förbi?

Phels plus Omega

Det är frågan som just nu flyter omkring i simvärlden med omnejd. Konspirationsteoretiker påpekar det faktum att Phelps är talesman för tidtagaren Omega som därför skulle ha en hel del att tjäna på att Phelps vann de historiska åtta gulden. En som inte tror på dessa teorier är Milorad Cavic.

Cavic, den bäste vann

Denne skriver på sin blogg att han accepterar förlusten och att: ”Det inte finns några fel i att förlora mot den bäste simmaren som någonsin funnits.” Här ovan har ni bilderna, döm själva om ni kan.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN