Kubanen attackerade flera domare - slängdes ut

SPORTBLADET

”Han är ingen taekwondoidrottsman”

Attacken mot den svenske domaren Chakir Chelbat upprör en hel idrottsvärld. Generalsekreteraren i internationella taekwondoförbundet, WTF, Jin Suk Jang fördömer kubanen Angelo Matos.

– Det var inte det här kubanen var tränad för. Han är ingen taekwondoidrottsman, säger han till TT.

Chakir Chelbat var inte den ende domaren som fick känna av Angelo Matos vrede. Enligt Jin Suk Jang gick kubanen till attack mot en eller flera av svenskens kollegor.

– När han insåg att han hade passerat den tid som ges när skador ska ses om, vände han sig om och utdelade sparken mot den svenske domaren.

– Men under situationen har han efteråt knuffat en eller flera andra domare, säger Jin Suk Jang till TT.

Straffet inte klart

Enligt obekräftade uppgifter till TT slängdes kubanerna mer eller mindre ut ur arenan efter det inträffade. Nu väntar ett hårt straff, men exakt vad det blir för påföljder är ännu inte klart.

– Vi kommer att studera videoupptagingar för att få en bredare uppfattning om vad som hände.

Slog slint

IOK ska säga sitt och det kommer även det svenska Taekwondoförbundet att göra. Ordföranden, Emir Dizdarevic, är hård i sin kritik.

– Det måste slagit slint i huvudet på kubanen. Jag trodde inte mina öron. Det här finns inte på världskartan, säger han till TT.

– Jag har inte själv tagit del av allt som hänt ännu, men hoppas att jag ska få en helhetssyn nu under kvällen eller tidigt i morgon så att vi kan bestämma hur Sverige ska agera.

Sportbladet.se/TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS