Masters flyttar till Barsebäck

SPORTBLADET

Banan läggs om för bättre avslutning

Masters spelas på Barsebäck nästa år – men på ett bakvänt sätt.

För att kunna avsluta lika storslaget som på Arlandastad ska banan läggas om.

Även om en hel del övertalning återstår.

Succén med inramningen runt det 18:e hålet är något som arrangören tar med sig till Skåne och nästa års upplaga av golftävlingen.

Problemet är att det kan bli svårigheter med att bygga upp stora vip-läktare runt avslutningshålet på Barsebäck. Därför pågår försök att få den så konservativa golfvärlden att gå med på att spela banan från hål 10 och avsluta på hål 9.

– Jag tycker att det är givet att man avslutar på nian ner mot vattnet. Det skulle bli magiskt. Men det återstår lite övertalning för att lyckas med det, säger vd:n Fredrik Nilsmark till TT.

I konkurrens med OS och i brist på högsommarväder har publikintresset ändå varit hyfsat under tävlingen, trots att de största namnen har saknats.

Nästa år blir det ett bättre speldatum, veckan efter British open, vilket innebär att det kan bli lättare att övertala flera storspelare att ställa upp.

Dessutom fortsätter satsningen att ta hand om spelarna och deras familjer utanför banan.

– Jag tycket att det finns en övertro på traditionell golftävling. Hade vi fortsatt göra som vi alltid har gjort hade tävlingen varit död. Vi behöver en plattform med ett bra startfält kryddat med några stjärnor. Och jag tror vi behöver dubbla prispengarna inom två-tre år, säger Nilsmark.

Men först ska han övertyga golfvärlden om en förändring av Barsebäck.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf