Ingen bronsmatch för Fransson

SPORTBLADET

”Hon är för snäll”

Foto: Wang Jiao var början till slutet för Jenny Franssons OS-drömmar. Nu står det klart att det inte blir någon medalj.

PEKING. Nej, det blev ingen bronsmatch för Jenny Fransson, 21.

Den svenska fristilsbrottaren åkte ut i återkvalet mot Ali Bernard, USA.

– Jenny ger bort matchen. Hon är för snäll, säger förbundskaptenen Patrik Jansson till sportbladet.se.

Jenny Fransson blev trots en lysande inledning klart slagen av kinesiskan Wang Jiao i fristilsbrottningens 72-kilosklass. Ändå var svenskan bara två segrar från en bronsmedalj i OS.

Efter ytterligare tre klara segrar virvlade nämligen Wang vidare ända till guldmatchen senare på söndagen, mot bulgariskan Stanka Zlateva. Det innebar också att Fransson fick chansen att återkvala för att nå en eventuell bronsmatch.

Men matchen mot Ali Bernard, USA, gick dåligt. Amerikanskan vann första ronden med 3–1 och i den andra ledde Bernard med 3–0 när domaren bröt matchen med bara sekunder kvar. Därmed var Jenny Franssons OS över.

– Det var en chansning från min sida. Jag tänkte jag måste försöka, men då åkte jag själv, säger Jenny Fransson.

– Amerikanskan vinner inte matchen, utan det är Jenny som ger bort matchen. Hon är alldeles för snäll, det håller inte att gå in på halvfart. Hon måste vara mycket aggressivare, säger förbundskaptenen Patrik Jansson.

Jenny Fransson instämmer:

– Ja, jag var nog för snäll. Annars brukar jag vara hårdare, men... Äh.

– Jag blev ganska trött. Fick ganska snabbt mjölksyra i armarna. I den första matchen var kinesiskan bättre än mig, men nu tycker jag att jag skulle ha vunnit. Men det gjorde jag inte.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS