Cykelsport

Rycket i Frankrike

Av: 

Martin Ohlsson

SPORTBLADET

Slagläge för Sastre efter supersatsningen på 17:e

explosion Carlos Sestres toktempo i stigningen rådde ingen av övriga toppåkare på.
explosion Carlos Sestres toktempo i stigningen rådde ingen av övriga toppåkare på.

Carlos Sastre. Det är namnet på mannen som efter en uppvisning i bergsklättring numera är gulklädd i årets Tour de France.

Det var med knappa 14 kilometer kvar av den 17:e etappen som allt kom att avgöras.

Då nådde cyklisterna den mardrömsstigning som skulle föra dem upp till målet i alpbyn L’Alpe d’Huez.

Efter knappa 700 meter av stigningen exploderade Carlos Sastre i en våldsam attack och ingen av toppkonkurrenterna kunde svara. Sastre, som innan dagens etapp låg 49 sekunder efter ledaren Fränk Schleck, utökade luckan bakåt vid varje tramptag och i mål var han hela två minuter och 15 sekunder före sina värsta antagonister.

En dröm

– Jag har lidit mycket på vägen till det här men det känns underbart att ha den gula tröjan. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Carol Sastre till BBC.

Inför dagens 20 mil långa etapp Bourg-d’Oisans och Saint-Etienne har Sastre ett försprång på en minut och 24 sekunder att gå på gentemot Fränk Schleck. Förmodligen är det dock inte Schleck som är det stora hotet mot totalseger. Förhandsfavoriten Cadel Evans är nämligen bra med i sammandraget och på lördag förväntas han göra en ordentlig attack mot ledartröjan när tempoetappen avgörs.

”Bara att satsa”

Att Carlos Sastre troligtvis behöver ett större försprång för att hålla tempospecialisten Evans bakom sig i loppet är han själv medveten om. Dagens urladdning var dock en bra start.

– Jag vet att jag behövde ett stort försprång, det var bara att satsa, säger Carlos Sastre till Eurosport.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Cykelsport